Ordfører i Hitra, Ole L. Haugen, stadfester overfor lokalavisa natt til lørdag at begge de to omkomne i fredagens ulykke i Snillfjord, har sterk tilhørighet til Hitra.

- Vi har fått bekreftet to omkomne, og begge har sine foreldre på Hitra, sier en sorgtynget ordfører.

Også politiet bekreftet ved 00:45-tiden at to personer omkom i trafikkulykken fredag ettermiddag. De satt begge i personbilen. Statens veivesens ulykkesgruppe og politiets kriminalteknikere har undersøkt åstedet.

– En gutt på 18 år og en jente på 19 år, som satt i personbilen, omkom i ulykken. De to omkom på stedet, sier operasjonsleder Rune Brandmo i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet vet ikke årsaken til ulykken, men sier det var ekstremt glatt på veien.

– Personbilen ble truffet i siden, mens lastebilen var truffet i fronten, sier Brandmo.

Ordføre Haugen forteller at kommunens kriseteam er satt i arbeid med oppfølging av ulykken.

- Vi vet nå at to ungdommer omkom, og vi vet at begge har direkte tilknytning til Hitra. Foreldre til begge omkomne er ansatt i Hitra kommune, og de fleste av nærmeste familie til de omkomne bor i kommunen. Kriseteam er etablert og jobber i nært samarbeid med politi og prest.  Vi har utover kvelden jobbet med å skaffe oss oversikt og mest mulig sikker kunnskap om ulykken og de involverte og berørte. Vi har fått bekreftet hvem de omkomne er, men politiet tar enda forbehold inntil det foreligger sikker identifikasjon. Politiet vil, når det er klart, gi nærmere informasjon om dette, sier Haugen.

- Ulykken er først og fremst dypt tragisk for de nærmeste pårørende. Vi setter nå alt inn på å være så støttende som mulig i forhold til dem. Men det er også slik at kommunen nok en gang berøres såpass direkte, at vi må mobilisere i forhold til oppfølging av både ansatte, kolleger og de mange som kjenner de omkomne og berørte, sier han.

Lørdag åpner kommunen rådhuset i Fillan, forteller ordføreren.

- Vi åpner rådhuset fra kl 12 slik at de som føler at vil treffes og prates, kan komme hit. I den grad vi da har mer informasjon som kan gis, så vil det framkomme da., sier Haugen.

En personbil kolliderte fredag ettermiddag med en lastebil ved Slørdal på Fv. 714 i Snillfjord kommune. De to omkomne satt i personbilen.