- Det dreier seg om gamle skader, så vi har avsluttet aksjonen.

Det sier redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen. Politiet ble varslet om et ødelagt rekkverk på fylkesvei 716 på Frøya klokken 00.11.

- Melderen sier at en del av rekkverket fra veien ned til Steinsvatnet er ødelagt. Det kan være noen som har kjørt ut i vannet, opplyste han tidlig natt til torsdag.

Politiet rykket ut, og dykkere fra brannvesenet i Trondheim ble fraktet til stedet i luftambulanse.

- 15 meter av autovernet ødelag

- Skadene på rekkverket er fra i går, men ingen har sagt fra om skadene til politiet. Vi avslutter aksjonen, og sender ikke Sea King.

Operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt sier at meldingen som kom inn like etter midnatt var dramatisk.

- Rundt 15 meter av autovernet var kjørt ned og det lå stokker strødd rundt. Da melderen forsøkte å se om noen lå skadd i området, så han drivgods som kunne stamme fra en bil i vannet.

Brannvesenet og ambulansetjenesten ble umiddelbart varslet.

- Plikt til å varsle

- Vi ba også Hovedredningssentralen om bistand fra Sea King for å søke. Så, klokken 01.01, fikk vi beskjed om at autovernet var ødelagt tidligere på dagen, og vi kansellerte redningsaksjonen.

Hendelsen var ikke loggført hos politiet, og store ressurser ble dermed satt inn i aksjonen som måtte avsluttes etter en drøy time.

- Det lokale lensmannskontoret får sjekke hva som har skjedd. Man har plikt til å varsle politiet når man ødelegger eiendom. Når man summerer opp alle de unødvendige oppdragene vi må bruke ressurser på i løpet av et år, blir det mange, sier Berglund.

Han understreker at de uansett tilkaller det de har av ressurser når de får slike meldinger.

- Når det er tvil om hvorvidt det har vært en ulykke, tilkaller vi det vi har. Ingen skal være redde for å varsle fra.