Gro Hege Kvernø og Siv Bente Bekken bruker egen sommerferie på å arrangere sommerskole for unge øyværinger i år.

-  Det gjør vi med glede, fordi vi har et brennende engasjement når det gjelder å fremme selvfølelse hos barn, smiler de to.

Gro Hege og Siv Bente er kollegaer i vekstbedriften Dalpro og jobber til daglig med utenforskap som veiledere for ungdom og voksne i blant annet arbeidsforberedende trening.

- Det er kjempeviktig å styrke livsmestring tidlig. Og langt bedre å bygge robuste unge fremfor å reparere ødelagte voksne.

Gro Hege Kvernø (t.h.) og Siv Bente Bekken bruker egen sommerferie på å arrangere sommerskole for unge øyværinger i år.

Stadige inntrykk via skjerm

Sommerskolen arrangeres fra 23. til 27.juli på Sistranda, i bygget som tidligere huset ” Bruke”. Gjennom yoga, kunst, drama og masse lek skal barna bli bedre kjent med hvem de er som personer. Det skal også lages mat i fellesskap.

Sommerskolen er for barn mellom 9 til 13 år. En aldersgruppa hvor man befinner seg i en brytningsfase, forklarer Gro Hege og Siv Bente.

- Da begynner man gjerne å bli på søken etter hvem man er, samtidig som man skal forholde seg til påvirkning fra venner og samfunnet rundt seg. Akkurat som voksne har også barna ”verden på skjerm” foran seg - som gir inntrykk av hvordan man skal være. Det kan være ganske heftig.

Man skal kunne kjenne man er god nok, uavhengig av ”likes”, slår damene fast.

- Sommerskolen handler om bedre selvfølelse og finne ”likes-en” i seg selv. Ikke det man velger å vise omverden via Snapchat- eller Instagram-profilen sin.

Verdifulle verktøy

Damene har ulik bakgrunn. Siv Bente er utdannet sykepleier og sertifisert yogainstruktør. Gro Hege er utdannet pedagog og sertifisert Diameta-instruktør.

Gro Hege forklarer at Diameta handler om å bygge god selvfølelse hos nettopp barn og unge gjennom barna selv.

- Alle møter utfordringer i livet. Det som er så bra er at vi alle har ressursene i oss som gjør at vi kan stå bedre rustet når disse oppstår. På sommerskolen lærer man verdifulle verktøy for mestring.

Siv Bente tilføyer at det er ok å bli sint.

- Følelsene våre er en del av oss. Man må bare finne ut av hva det er lurt å gjøre når disse oppstår.

For følelser er bare følelser, de går over etter hvert, legger hun til.

- Samtidig styrer følelsene de avgjørelsene vi tar og påvirker hvordan vi har det. Gjennom sommerskolen blir man bevisst følelsene man har i kroppen og hvordan man kan håndtere dem. Gjennom kidz yoga blir også barna å lære enkle øvelser som de kan gjøre når de gruer seg til noe, for eksempel matteprøver, smiler hun.

Påmeldingsfrist

Sommerskolen koster 1500,- per deltaker og så langt har de fått påmelding fra begge kjønn.

- Vi må ha minimum fem deltakere for god gruppedynamikk, maks antall er femten.

Påmeldingsfristen er satt til 15. juli, men er det noen som finner ut at de har lyst etter det så er det mulig å ta kontakt med oss for å høre om vi har ledig kapasitet. Vi er jo spent, det er første gang vi gjennomfører en slik sommerskole, men det kommer til å bli skikkelig moro.