Det siste året har Vida Zubaite Bekken på Frøya vært en av tredve innvandrere til Midt-Norge som har fulgt et eget kurs i NHO-regi.

Kurset har rettet seg mot innvandrere med høy utdanning, og målet er at disse skal komme seg så fort som mulig inn i posisjoner, slik at norsk næringsliv kan nyte godt av deres kunnskaper. Kurset har hatt tittelen «Situasjonsbestemt ledelse og styreverv».

Inn i kommunestyret

Det var blant annet som en følge av dette kurset at Vida Zubaita Bekken sa ja til å stå på liste til årets kommunevalg i Frøya.

Vida er utdannet pedagog, og har etter at hun kom til Norge også studert entreprenørskap.  Årets kurs i ledelse og styreverv har også dreid seg om å knytte kontakter.

Sentrale samfunnsaktører som fylkesordfører Tore O. Sandvik og NHOs Merete Storødegård har vært mentorer for kursdeltakerne. Deltakerne har også gjennom året deltatt på en rekke ulike næringskonferanser. Og for Vida topper dette seg ved at hun nå er en av fem kursdeltakere som er invitert til en stor NHO-konferanse i operahuset i Oslo over nyttår.

Knytte kontakter

- Jeg synes det er veldig morsomt å bli plukket ut. Jeg skal ikke bidra med noe annet enn at jeg skal være til stede, snakke med folk, og knytte kontakter, sier en stolt Vida Zubaite Bekken.

LES OGSÅ I PAPIRAVIS/PDF-AVIS I MORGEN (FREDAG): Stor nyhetsreportasje om Hitra og Frøya som suksessrike tilflyttingskommuner, hvor Vida Zubaite Bekken med flere kommer med sine betraktninger.