De to lagene har okkupert to av bowlingbanene i Hitrahallen. Det er finale i vinterens bedriftsbowling-turnering. For å forsvare pensjonistenes ære stiller Harald Eriksen, Nils Jensø og Arnfinn Sætherbø. Hitrahallens lag består av Jørgen Angelvik, Lars Erling Hestnes og daglig leder, Ann Kristin Kjerringvåg Willmann.

Ann Kristin Kjerringvåg Willmann

Pensjonistene er favoritten

Det er liten tvil om at Pensjonistene er favoritten. Pensjonistene har trent regelmessig gjennom flere år og har et meget godt lag. Hitrahallen hadde litt problem med å sette sammen et lag, og var tydelig usikre på kampen mot favoritten.

Harald Eriksen åpner turneringen med en strike på første kast. Han har satt standarden. Gjennom første serie ligger lagene tett. Pensjonistene møter uventet motstand, og Hitrahallen vinner serien.

Jørgen Angelvik utpekte seg som Hitrahallens beste spiller med hele fem strike og 167 poeng i løpet av første serie. Nils Jensø spilte best på Pensjonistenes lag, han hadde to strike og sanket poeng med flere spare. Ann Kristin Willmann spilte middelmådig gjennom hele serien, men smelte til med en dobbel strike på de siste to kastene av serien, noe som hjalp betraktelig på totalscoren.

Nils Jensø

Det psykiske spillet

Hitrahallen var kjepphøye etter seieren og Jørgen Angelvik uttaler med et selvsikkert glis:

- Dette er bare oppvarmingen.

Lars Erling Hestnes er ikke fullt så selvsikker.

- Vi har et bra lag, men selv spilte jeg elendig, sier Hestnes med hodet i hendene. Han var den eneste av spillerne som ikke kom seg over 100 poeng.

Andre runde bærer preg av at begge lagene er sultne på gull. Situasjonen tilspisser seg. Det psykiske spillet er like viktig for å felle kjegler som teknikk. Pensjonistene har mer erfaring på baken enn hele Hitrahall-laget til sammen, og de vet å bruke den.

- Vi skal mose dem, sier Nils Jensø med sammenbitte tenner. Hitrahall-laget spiller jevnt godt gjennom andre serie. Lars Erling Hestnes begynner å bli varm i trøya og haler inn poeng. Det ender med et sluttresultat på 132 poeng for Hestnes. Willmann kaster godt, men ofte blir det stående igjen en kjegle som ødelegger for striken eller sparen. Pensjonistenes forsøk på å psyke ut motstanderne har slått feil. Hitrahallen vinner også denne serien.

Arnfinn Sætherbø

Kampklare pensjonister

I tredje og siste serie er Pensjonistene klare til kamp. Alvoret senker seg over spillerne. Kulene velges med omhu og alt som eksisterer i verden er kulen og kjeglene.

Arnfinn Sætherbø henter flest poeng av Pensjonistene i denne omgangen. Det er med øyne som lyser av sjokk og vantro når han ikke får ned den siste, gjenstridige kjegla. Pensjonistene spiller sin beste serie og Hitrahallen sin dårligste. Ikke engang skruen til Angelvik kan redde denne serien.

Hitrahallen vinner til slutt, men Pensjonistene er farlig nær når totale antallet kjegler som er truffet blir telt opp. Hitrahallen med 1198 og Pensjonistene med 1181 kjegler.

En tydelig skuffet Harald Eriksen må se trofeet i hendene til Ann Kristin Willmann og Hitrahall-laget.

Noen kuler flyr, bokstavelig talt, over banen
Trofeet