Når TV-aksjonen for Regnskogfondet går av stabelen kommende onsdag, håper kommunekomiteen at flest mulig kommer støtter opp om den gode saken.

Laks og frivillig parkering

- I tillegg til at 65 bøssebærere samler inn penger rundt i grendalagene, serverer vi stekt laks til  lunsj og middag her på Frøya frivilligsentral. Alle pengene går uavkortet til TV-aksjonen, forteller varaordfører Martin Nilsen.

Go´mat lager maten og Salmar sponser laksen. Og for de som kjører til Sistranda for å delta på middagen eller andre ærend får mulighet til å redde enda en bit av regnskogen.

- Frøya Ungdomsråd tar oppgaven med å spørre om folk vil betale en frivillig parkeringsavgift til inntekt for Regnskogfondet, mot å få et parkeringsbevis som viser din støtte, sier Nilsen.

Dekket for regnskogen: Spis laks hos Frøya frivilligsentral, og gi 120 kroner til Regnskogfondet.

Komiteen mener det er en viktig sak å gi penger til og at folk åpner pengepungen enda mer enn før.

- Det er viktig at så mange som mulig kommer hit for å parkere og spise middag. Regnskogen er verdens lunger. Når den blir hugget ned blir den ikke plantet på nytt igjen, sier Nilsen.

- Det bor mye folk der som er avhengig av regnskogen for å overleve. Når den hugges ned får de et vanskelig livgrunnlag, forteller Britt Ohrø, leder ved frivilligsentralen.