Politiet bekreftet mandag at en person er omkommet i en møteulykke på Fv. 714 mellom Våvatnet og Gangåsvatnet. Hitralensmann Arild Sollie bekrefter nå at det er en mann fra Hitra som omkom i ulykken. Mannen var i 30-åra.

Satt fastklemt

Operasjonsleder Rune Brandmo opplyste like over klokka 11 i formiddag at ambulansen har kommet fram til stedet og at ambulansepersonalet som har stadfestet at en person er omkommet.

- Dette er personen som satt fastklemt i personbilen, sier Brandmo til Hitra-Frøya.

Den omkomne var sjåfør av personbilen. Den andre personen i personbilen er lettere skadd og sendt til Orkdal sjukehus.

Statens vegvesens havarikommisjon ble kalt ut til ulykkesstedet.

Ulykken skjedde i en bakke fra Gangåsvatnet på vei opp mot Våvatnet. Ulykken skjedde i en liten sving. Ifølge innsatsleder på stedet, Geir Arne Sjøhagen, var lastebilen på vei opp bakken.

- Kjøretøyene kom fra hver sin retning, og det har vært et sammenstøt front mot front, sier Sjøhagen til adressa.no

Veien stengt i flere timer

Det var litt før klokka 11 i formiddag at det ble meldt at Fv. 714 i Snillfjord er stengt etter en møteulykke. Politiet meldte at det dreide seg om en front mot front-ulykke mellom en lastebil og en personbil.

Redningsmannskaper på stede opplyste at veien ville bli stengt i flere timer framover. Klokka 14:45 ble det meldt at veien igjen var åpnet for trafikk.

Glatt vei og tåke

Det er ikke kjent hva som er årsak til ulykken. Andre bilister i området forteller til lokalavisa at det stedvis is- og sørpe i veibanen. Ifølge politiet var det glatte veier og tåke på ulykkesstedet.

Sjåføren i lastebilen kjørte for renovasjonsselskapet Retura. Daglig leder Espen Bredesen i Retura forteller til Avisa Sør-Trøndelag at sjåføren er til stede på kontoret sammen med de øvrige ansatte og har en debrifing. Det er første gang at noen i selskapet er utsatt for en slik ulykke, ifølge avisa.

Oppdaterte meldinger fra Veitrafikksentralen finner du alltid på lokalavisas trafikksider www.hitra-froya.no/trafikk