Igår skulle Vilde Wedø Jektvik egentlig fylt 20 år. Istedenfor at Vilde fikk feire dagen med venninnene, var det faren som holdt minnetale på Frøya hotell fredag ettermiddag.

- Vi har gruet oss til denne dagen fordi Vilde så fram til å være frisk og ha bursdag. Vi hadde kjøpt inn champagne for å skulle feire at hun overvant kreften og hun skulle feire med vennene sine. Vi ville egentlig kaste flaskene, men Vilde ville at vi skulle ta vare på dem, selv etter hun fikk beskjeden at hun ikke ble frisk. Vi kunne jo få bruk for dem en dag. Vilde tenkte alltid på andre, fortalte Kolbjørn Jektvik.

I dag er det rundt syv måneder siden datteren gikk bort. Vilde ble sist vinter et nært symbol på kampen mot kreftsykdom, da øyregionen samlet seg i Kreftforeningens Krafttak mot kreft og samlet inn rekordstort beløp til kreftsaken.

- Vi kan fortsatt ikke forstå at du er borte, men vi har mange minner og visdom som du kom med. Du lærte oss å sette pris på livet og de små tingene. Hver gang vi ser at himmelen er rosa, tenker vi på deg. Hver gang sola varmer ansiktet vårt, får vi en god Vildeklem.

Vil gi penger til unge kreftrammede

Foreldrene ga 210.000 kroner til Kreftforeningen. Det er Kreftforeningen som nå skal administrere og behandle søknader på 5.000 kroner pr søknad til gleder i hverdagen hos kreftrammede under behandling i de tre midtnorske fylkene. Pengene skal gå til aldersgruppen 18-27år. Elise Fredheim fra styret i Ung kreft var med utover til Frøya sammen med Kreftforeningen fredag. Hun og Vilde ble gode venninner etter at de møttes under et julebord/ DDE-konsert i regi Ung kreft i november i fjor.

- Vilde fikk selv møte Larvik-laget og fikk en intimkonsert med Charlotte Audestad for å nevne noe. Hun ville at alle unge som er rammet av kreft skal få lov til å gjøre noe som gjør dem glad. Derfor ville hun at pengene skulle gå til dem. Derfor håper vi å kunne gi en sum til ungdomsgruppa hvert år. Jeg vil også takke for alle bidrag, både store og små. De er alle like viktige, sier Kolbjørn.

Vil dokumentere gleden Vilde fortsatt gir

Petter Spolèn tok i mot pengene på vegne av Kreftforeningen. Han hadde selv kreft, men overlevde den forferdige sykdommen.

- På en måte skulle jeg ønske at jeg ikke var her nå, fordi jeg så gjerne skulle møtt Vilde. Men gjennom bloggen hennes kan jeg si at hun har grepet hjertet mitt. Hun ville tydelig at andre skulle få oppleve glede og jeg kan ikke tenke meg noe bedre å gjøre, sa han med tårer i øynene.

- Derfor håper jeg alle som får gjort noe gøy på grunn av Vilde, kan skrive ned og ta bilde av det de har gjort. Så kan vi samle det opp på en blogg eller noe annet, slik at andre kan se gleden som hun fortsatt bringer. Jeg vil takke familien og alle som har gitt til Vildes minnefond, avsluttet Spolèn.