Applikasjonen finnerautomatisk ut hvor i landet du befinner deg, og serverer deg det siste varseletfra Mattilsynet rett på telefonen. Du finner også oversikt over alleuttaksstedene Mattilsynet har, og hvor det er trygt å spise blåskjell, skriverMattilsynet på sine nettsider.

- Bedre tjeneste forblåskjellplukkere

Blåskjellvarselet påmatportalen.no er en populær tjeneste. Etter at mange begynte å fåsmarttelefoner, har Mattilsynet mottatt mange henvendelser fra brukere somønsker varselet som app.

– Det er viktig åkunne nå brukerne våre der de er, og en app lar oss gjøre nettopp det. Vi erglade for å kunne tilby alle de som ønsker å plukke blåskjell til eget bruk enbedre tjeneste når vi nå lanserer app-en. Det sier IKT-direktør i Mattilsynet,Odd Ingebretsen.

App-en er utviklet aven gruppe studenter fra NITH på oppdrag fra Mattilsynet. De har hattpraksisplass hos Shortcut, et selskap som spesialiserer seg på utviklingen avapplikasjoner til smarttelefoner.

Last ned blåskjell-appen her

Omblåskjellvarselet:

Mattilsynet startetopp et nasjonalt tilsynsprogram for skjell i 2006. Det nye programmet er enkombinasjon av kostråd til publikum og tilsyn ved kommersielle skjellanlegg.Programmet for 2012 omfatter 25 faste prøveuttakssteder som overvåkes heleåret. I sommerhalvåret (fom. ca. påske - oktober) vil antall stasjoner somovervåkes økes med 13 uttakssteder. Programmet for kostholdsråd til publikumkoordineres av Mattilsynets distriktskontor for Trondheim og Orkdal.