Politiet melder nå lørdag ettermiddag at en person er funnet omkommet i sjøen innerst i Hemnefjorden.

Det er ikke bekreftet at dette er den savnede 23-åringen fra Frøya, som har vært borte fra hybelen sin i Kyrksæterøra siden onsdag før jul. Men politiets operasjonsleder sier at den omkomne bærer preg av å ha ligget i sjøen en tid, og kriseteamet i Frøya har etablert beredskap.

- Omkommet person er funnet innerst i Hemnefjorden like før klokka 14 i dag. Den omkomne bærer preg av å ha ligget i sjøen en tid. Det er iverksatt etterforskning for å identifisere personen. Kriseteam i Kyrksæterøra og Frøya har etablert beredskap, opplyser politiet.

Leder av kriseteamet i Frøya kommune, kommunelege Ingrid Kristiansen.

Før julehøytiden var også kriseteamet i Frøya kommune sammen med vennene til den savnede. Mannen ble meldt savnet onsdag før jul da han ikke kom til sine venner på Frøya, slik planen skal ha vært.

Leteaksjonen har siden pågått ved flere anledninger gjennom jula og senere, ved hjelp av mannskap fra Røde Kors, Norske Redningshunder, politihunder og politimannskap. Tilbake på Frøya har mange av hans norske og utenlandske venner levd i sorg og bekymring.

Mannen, som opprinnelig er fra Eritrea, kom til Sistranda som flyktning i 2015 og har gjennomgått skolegang her, før han sist høst flyttet til Kyrksæterøra for å starte på videregående.

Obduseres over helga

Politiets operasjonsleder Lars Letnes sier i ettermiddag til adressa.no at personen er fraktet til St.Olavs Hospital og vil bli obdusert tidligst på mandag.

- Vi kan ikke utelukke at det er den savnede som er funnet, sier Letnes.