Ei makrellstørje på 370 kilo hadde så lyst på laks, at den svømte rett gjennom notveggen til en av merdene ved  Salmars oppdrettsanlegg i Flatanger.

– Det er enhver driftsleders mareritt at en stor fisk kan torpedere nota, sier driftsleder Anders Strøm, til Flatangernytt.no, som omtalte saken først.

Ble oppdaget av dykker

I følge nettstedet var det ingen som ante at makrellstørjen var inne i nota, før de plutselig fikk se sei inne i nota. Da forsto de at det var hull i notveggen.

Fiskeridirektoratet og dykkere ble tilkalt, og under et inspeksjonsdykk ble makrellstørja oppdaget.

Da satte de i gang med å fange den enorme fisken, som de først undervurderte størrelsen på.

Svømte tvers gjennom garnet

Makrellstørja svømte bare tvers gjennom et kveitegarn. Neste dag prøvde de å line opp nota og satte flere garnlenker, uten at de klarte å fange den.

– Vi trodde vi hadde med en fisk på 150 kilo å gjøre, men det er vanskelig å anslå størrelsen under vann. Hadde vi visst hvor stor den var, hadde vi skjønt at vi var sjanseløse med garn, sier Strøm til Flatangernytt.no.

– Vi fikk til slutt fanget makrellstørja i et orkast og linet opp, og da ble den roligere slik at vi fikk avlivet den, sier Strøm.

Det var da de så hvor stor makrellstørja var. Den ble veid til 370 kilo, og 2,9 meter lang.

De var redde for at laks hadde rømt, og at mer laks eventuelt skulle rømme hvis makrellstørja sprengte seg ut av nota igjen. Men hullet var så dypt at det var liten fare for rømming.

Men makrellstørja hadde antageligvis forsynt seg av flere laks inne i nota.