- Vi er i stolte over denne utmerkelsen, sier Wenche og Anders Hoff i selskapet, som er årets høyest rangerte Hitra-bedrift i denne oversikten fra Dagens Næringsliv. Kravet til gaselle-bedriftene er blant annet positivt samlet driftsresultat, omsetning på minst 1 million kroner første år og at bedriften minst har doblet omsetningen de siste fire årene.Dolmøy gjestebrygge AS kan i så måte vises til en vekst på 202 prosent, ifølge DN, altså en tredobling av omsetningen i løpet av fireårsperioden.

Nylig var ekteparet invitert på Gasellekonferansen på Royal Garden i Trondheim hvor Sør- og Nord-Trøndelag lista ble presentert. For Dolmøy Gjestebrygge AS - som driver både med utleie av ferieleiligheter og båtproduksjon - er dette andre gang firmaet figurerer på denne lista.

Også Kystbygg Hitra AS, KN Entreprenør AS og Økonomisentrum AS er Hitra-bedrifter på lista, som teller i alt 147 selskaper.

Årets gaselle-bedrifter på Frøya:

49. Dolmøy gjestebrygge, Drift av ferieleiligheter, 4 ansatte, Omsetning 2010: 7,1 mill. Samlet vekst: 202 prosent.

71. Kystbygg Hitra AS, Oppføring av bygninger, 11 ansatte. Omsetning 2010: 25,2 mill. Samlet vekst: 156 prosent.

98. KN Entreprenør AS, Grunnarbeid. 7 ansatte. Omsetning 2010: 15,1 mill. Samlet vekst: 128 prosent.

99. Økonomisentrum AS, Regnskap og bokføring. 4 ansatte. Omsetning 2010: 3 mill. Samlet vekst: 123 prosent.

Vinneren:

Øverst på lista og årets Gasellebedrift i Sør-Trøndelag er BL Entreprenør AS i Trondheim. Selskapet hadde 148,6 millioner kroner i omsetning i fjor og har en samlet vekst på 1842 prosent de siste fire årene.

(Se Frøyas gaselle-bedrifter her.)

(Foto: Stein Olav Sivertsen)
(Foto: Stein Olav Sivertsen)