De siste ukene har Norsk Mottaksdrift jobbet med å klargjøre det tidligere Hitra Fjordhotell, for å kunne ta i mot opp til 140 asylsøkere.

Vi spurte om å få komme på besøk dagen før åpningen, men det hadde de det for travelt til.

- Jeg har snakket med dem , og de ønsker ikke besøk i dag. De trenger hvert minutt for å bli ferdig til åpningen, og det er ganske rotete nå. Men i morgen(tirsdag) er dere velkommen på besøk, sier Per Erik Lykstad, daglig leder i Norsk Mottaksdrift.

Han forteller at de ansatte nå holder på å bære inn bord, stoler og senger. Og at vaktmesteren og håndverkere de siste ukene har jobbet fått bygget i orden. Det er også installert nettverk og datamaskiner i bygget.

- De har rett og slett shinet opp huset, slik at det er klart for innflytting. Det er mye som skal på plass når vi åpner et nytt mottak, sier Lykstad.

Per Erik Lykstad, daglig leder i Norsk Mottaksdrift, regner med at de første asylsøkerne kommer i løpet av uken. Arkivbilde.

- Ikke lang tid før de kommer

- Kommer de første asylsøkerne til åpningen?

- Jeg vet ikke når de kommer. Men jeg vil tro at vi får beskjed denne uken, og jeg tror ikke det tar lang tid før de første kommer, sier Lykstad.

Han kan også fortelle at de har ansatt folk i fem av seks stillinger.

- Det er bare ei stilling som ikke er besatt ennå, og det er barne- og ungdomsansvarlig, sier Lykstad.

Daglig leder for mottaket blir Roger Aamo fra Orkanger.