I 35 år har folk på Nesset på Frøya kjempa for gang- og sykkelvei på den smale og sterkt trafikkerte veien. Da ministeren kom på besøk sto de langs veien med plakater og barnevogner for å synliggjøre problematikken. Inne i grendehuset på Nesset var det duket med kakebord og en hel vegg med avisutklipp fra en mangeårig kamp for bedre trafikksikkerhet.

- Når man ser på veggen her, ser man jo at dette har pågått i veldig lang tid. Jeg tipper at noen av dere som sitter her i dag finner dere selv som barn på bildene fra avisen, og nå har dere barn selv. Når vi ser at dette betegnes som blodige Frøya-veier, er det selvfølgelig ikke noe som skal være slik i generasjoner, sa samferdselsminister Kjetil Solvik-Olsen da han besøkte Nesset i går.

- Gangvei på dugnad

- Det var ikke vanskelig å mobilisere for dette. Folk her er rimelig sliten og lei av at vi ikke blir hørt. Vi har en barnehage med 65 barn her som ikke kommer seg ned i fjæra uten å ut på veien først. Og det bor mange eldre i området med nedsatt syn. Mora mi bor 100 meter ifra meg, men kan ikke besøke meg alene, sier Wenche Vatn som var initiativtaker til mobiliseringen på Nesset.

Edith Hallaren som er leder i grendalaget på Nesset er redd for at det må skje en alvorlig ulykke før noe skjer.

- Det har vært så mange nestenulykker. Det er ikke plass til to biler og en gående på denne veien. Dattera mi er 15 år, men hun liker fortsatt ikke å få på veien. Nå må det skje noe.

- Vi får leve i håpet Vi har hatt mange aksjoner uten å ha gitt opp, men vi har jo aldri hatt en minister her før da, sier Wenche Vatn.

Samferdselsminister Kjetil Solvik-Olsen sier han forstår frustrasjonen, men kan ikke love penger til prosjektet.

- Det gjør inntrykk å snakke med folk og høre hva de sliter med i hverdagen. Det som er et problem her er ofte også et problem andre steder. Vi får mange henvendelser fra hele landet. Det er bygd gang- og sykkelvei på dugnad også for å  framskynde slike prosesser. Men jeg skal ikke skyve fram meg ansvaret, vi må øke bevilgninger som skal øremerkes til vei, sa ministeren.