Farlig vær kan treffe store deler av landet, fra Hordaland til Nordland, på fredag og lørdag. Sterkest vind er ventet i vår del av landet, fra Stad til Rørvik.

Det varsler Meteorologisk Institutt på yr.no.

– Det ser ut til å utvikle seg en orkan som kan gi vind over større deler av landet, sier statsmeteorolog Geir Otter Fagerlid til værvarslingstjenesten.

Foreløpig noe usikkert hvor uværet treffer hardest

Nå øker meteorologene overvåkningen av været og går ut med såkalt fase-A varsel for denne kyststripa. Fortsatt er det noe usikkert hvilken bane uværet vil ta, og derfor velger Meteorologisk Institutt å gå bredt ut. Det er ventet at vinden først vil komme i sør fra fredag ettermiddag, og deretter flytte seg nordover lørdag formiddag.

– Det er viktig å involvere mange områder, så snevrer vi heller inn når vi lager neste værvarsel. Ellers får ikke folk tid til å forberede seg. Det kan være lurt å holde seg inne når det står på som verst, men folk må selv bestemme. Det kan komme ting fykende og trær kan falle, sier meteorologen.

Vil trolig ikke overgå "Dagmar"

Selv om det ligger an til at vinden og vindkastene vil nå orkan styrke, tror meteorologen at dette likevel blir en snillere utgave enn nyttårsorkanen i 1992 og ekstremværet i 2011, som fikk navnet Dagmar.

"Dagmar" treffer Hemskjelbrua i Snillfjord.

– Vi har nok opplevd langt verre enn det som kommer på fredag. Jeg tror både Dagmar og nyttårsorkanen var sterkere, sier Fagerlid til yr.no.