Silje har i dag sin tredje dag i sommervikariatet hos Frøya havbruksservice i Hamarvika, kan hun fortelle når Øypatruljen torsdag morgen stikker innom. Både for å hilse på og for å få litt ly for regnet som høljer ned utenfor.

- Jeg begynner å få dreis på det nå, forteller Silje Beate Bakken, som er fra Flatval.

Her inne i produksjonshallen er det relativt høy aktivitet og flere prosjekter på gang, til tross for at det er sommer. I den ene enden av hallen lages i øyeblikket en spesielt grunn oppdretts-not. Den skal på utstilling under Aqua Nor i Trondheim.

I den andre delen av hallen er poenget motsatt, nemlig at nota skal være ekstra stor og romslig. Denne nota skal nemlig delta i et forskningsprosjekt utenfor Grip, der Lerøy Hydrotech, Aqualine og Frøya Havbruksservice skal teste ut store merder under ekstra værharde forhold.

- Uttestingen skal foregå uten fisk i merden, blir Øypatruljen fortalt før vi rusler tilbake til småbåthavna i Hamarvika, der vi har fortøyd båten i natt. Nå kaster vi loss igjen, denne gang bare for å bevege oss rundt til neste vika. I Hamarvågen skal vi nemlig møte nye, spennende mennesker.

Senere i dag er planen å gå i retning Mausund.