Åse Kristiansen og naboene på Flatval gliser forventningsfullt i kveldssola langs Flatvalveien. Det er et valgkamp-besøk fra fylkespolitiker Kirsti Leirtrø (Ap) som er grunnen. Men politikerne fra alle partifarger virker nå endelig så samstemte om at en ny vei må på plass, at Kristiansen kan smile bredt i intervju med lokalavisas HF-TV.

- Det føles veldig bra. Dette har vi snakka om og kjempa for i mange, mange år. Med aksjoner, vi har gått etter veien for å vise hvor trasig det er. Nå føler jeg egentlig i hvert fall at vi er 99,99 prosent sikker på at det blir vei, sier Kristiansen.

Se hele videoreportasjen ved å klikke på hovedbildet. I videoen snakker Kirsti Leirtrø om når veibygginga kan ta til.

Mener Ap er best skikket til å få gjennomført Flatvalveien

Det er samlet en håndfull rødkledde frøyværinger med røde roser i hånda ved Flatøy-krysset. Langs veistrekningen står engasjerte innbyggere og ønsker Aps fylkesordførerkandidat Kirsti Leirtrø velkommen.

Leirtrø forteller at om ting går som det skal så kan utbyggingen begynne til neste år. Hun anslår at det vil ta omtrent 2 år før veien er ferdig, et år med anbudsrunder og papirarbeid og et år til bygging.

100 trailere i døgnet

- Det har vært veldig mye snakk om oppgradering av Lakseveien, riksvei 714. Men hva er vitsen med det hvis riksvei 716 gjennom Flatval er uframkommelig? Laksen må jo hentes på Salmar og kjøres til rundkjøringa uansett, sier Åse Kristiansen.

Det kjører omtrent 100 trailere i døgnet gjennom Flatval. Veien er for smal så trailerne kommer for langt ut og siden veiskuldra er så dårlig har det mange ganger hendt at bilene har kommet utenfor veien. Helge Borgen forteller at situasjonen er livsfarlig både for de myke trafikantene og kjøretøyene. At ingen har omkommet er ren flaks, mener han.

Kristin Reppe Storø mener Arbeiderpartiet er det partiet som kan få gjennomført Flatvalveien best.

- Vi er ei stor og samstemt gruppe i kommunestyret som har jobbet aktivt i mange år med planlegging av veien, sier Kristin.

Åse Kristiansen