Hitraløpet som arrangeres av Hitra friidrettsklubb har etter hvert blitt en tradisjon med mange trimmere i løypa rundt Fillan.

Også lokale bedrifter er oppfordret til å delta. Marine Harvest på Ulvan har stilt mannsterke i mange år. Også denne gang håper de at mange ansatte blir å se i Hitraløpet.

Verneombud Odd Emil Ulvan forteller at de prøver å motivere flest mulig.

- Som alle andre har også våre ansatte godt av litt trim. Derfor betaler bedriften startkontingenten til de ansatte som melder seg på. I tillegg får de en jakke som er laget for anledningen, forteller Ulvan.

Han håper å se mange kolleger i løypa kommende lørdag.

- De aller, aller fleste klarer å gå seks kilometer. Så her er det bare å komme seg ut. De er bare godt å få litt fart på blodsirkulasjonen, mener han.

Marine Harvest er også med på aktivitetskampanjen “dytt.no” der arbeidsplasser fra hele landet inviteres med på en frisk og aktiv vår. De ansatte er derfor utstyrt med skrittellere, og målet er minst 10.000 skritt pr. dag.

Håper på godt oppmøte

Leder i Hitra Friidrettsklubb, Lars Kvaale, håper på ny god deltakelse i Hitraløpet lørdag 22. april.

- Dette har blitt en fin tradisjon der mange øyværinger benytter anledningen til å røre seg litt, mener Kvaale.

Som i fjor blir start og innkomst ved idrettsparken i Fillan. Rundturen på 6 kilometer går via Lervågen og videre på turstien opp til Torvhatten og før man setter kursen mot mål langs Blå-skogstien.

- Folk bestemmer selv tempoet. Målet er å gjennomføre, understreker Kvaale.

Det blir også denne gang et barneløp på 400 meter for de aller yngste

De med større ambisjoner kan stille i konkurranesløpet i samme løype. Her blir det pengepremier til de fem beste i både dame- og herreklassen. I tillegg vanker det en ekstra oppmerksomhet dersom man setter løyperekord.

- Men den aller største premien trekkes blant alle som deltar, uansett klasse og tid. Denne vinneren får et gavekort på 5.000 kroner fra Sport1, lokker Lars Kvaale som håper å se flere hundre øyværinger i løypa kommende lørdag.