Etter skifte av daglig leder ønsker stål- og metallfirmaet Byggmetall AS å vende blikket mot øyregionen, og søker en ekspansasjon i firmaet. Nå lover ny daglig leder Jim Östervall å være tilgjengelig for de lokale kundene.

Etter 16 års virke under Ketil Skaget var det i vinter duket for ny daglig leder hos Byggmetall AS. I desember tok Jim Joel Östervall over roret mens Skaget søker nye utfordrnger og fortsetter som styreleder. Jim Östervall har bakgrunn som mekanisk ingeniør med erfaring fra offshorenæringa som serviceingeniør og konstruktør for blant annet Rolls Royce. Han føler seg nå godt rusta for den nye jobben:

- Jeg har god erfaring i stål og mekanisk arbeid, og er ikke redd for å trå til på byggeplassen og i verkstedet om det trengs, da jeg begynte min karrere som smed og platearbeider, forteller han.

Foto: Syver L. Rønningen

Ekspanderer

Byggmetall AS har stått for lokaleanleggene til både Alfo og El-konsult, og produserer rekkverk, trapper og lignende. I år er hovedprosjektet innglassering av balkonger på Strinda Hageby i Trondheim, og Byggmetall har nå avtale med leverandøren Lumon AS om skreddersydde balkongløsninger. Mens tidligere daglig leder har satset i områdene mot Trondheim, velger Östervall å vende blikket mot lokale aktører.

- Jeg vil legge en strategi som tar opp kampen mot lokal konkurranse, og være på tilbudssida for de lokale kundene. Samtidig har Ketil brukt 16 år på å få et navn i Trondheim, så vi kommer selvfølgelig til å fortsette å levere der. Det blir mer som en ekspansjon, der vi får flere ben å stå på, for det er absolutt et marked i øyregionen, forteller den ferske sjefen.

Foto: Saleem Amar Alsaleem

Åtte pluss tre ansatte

Byggmetall AS står med åtte ansatte og tre innleide arbeidere på langtidskontrakt. De holder til på Melandsjø hvor de har kontor og en stor hall der sveising, kutting og produksjon finner sted. Maskinen firmaet er aller mest stolt av, er en høytrykkskutter som kan skjære gjennom alt fast stoff kun ved hjelp av vann i høyt trykk og spesialsand fra India og Australia.

- Denne er svært presis, den har kun en feilmargin ned på en halv millimeter, forteller Jim. - Sanda er slipestoffet i prosessen, mens vannet er der for å gi trykket og farten. Både maskina og sanda er ganske så verdifull, for å si det sånn, ler sjefen og plukker opp litt sand med fingeren.

Foto: Saleem Amar Alsaleem

Satser havbruk

Jim Östervall vil gi firmaet et navn innen service til laksenæringa, og har troen på at det vil gi suksess her.

- Nå skal det gå fremover, det er kun vekst og utvikling som gjelder.

Samtidig vil de også arbeide med både service og vedlikehold av servicebåter og lignende, og kvalitetssikrer at "gutta" vet hva de holder på med. Jim Östervall forteller at Byggmetall skal prøve å innfri alt øya trenge innen stål og mekanikk, og at firmaet er godt rusta for de fleste oppdrag.