Da lokalavisa var innom øvingen til "Maren dømt til døden" sist helg, var ikke regissør Arnstein Langåssve kommet på plass ennå. Men inspisient Martine Hallem var Langåssves bindeledd til skuespillerne. Hallem blant annet har drevet med teater på Verdal.

- Jeg synes dette er en fin gjeng som øver bra, så jeg har troen. Det er jo en sann historie vi skal bringe til livet, så jeg tror den blir spennende, mener hun.

Martine Hallem er bindeleddet mellom regissøren og de i oppsettingen. Her sjekker hun mange mailer som kommer inn.

- Mer ettertanke

Nettopp akspektet med at Maren historien er sann, gjør det blir mindre humor enn tidligere.

- Den første scenen er endret en del. Særlig barna der får en større rolle enn før. Jeg tror dette skal bidra til at det blir enklere å forstå hvorfor vi går tilbake i tid. Ellers blir det mer ettertanke og alvor denne gangen, tror Unni Cecilie Haugen, som er produksjonsansvarlig og spiller selv i Maren-oppsetingen.

Rune Tylden dirigerer øvingen og passer på at alle synger rett.

Intensiverer øvingene

Øvingene framover blir intensivert den 22. juni hvor deltagerne skal øve i tre uker.

- Vi har fått lydopptak av oss selv av Rune Tylden som styrer musikken, så vi kan selv høre hvordan vi treffer tonene, forklarer Haugen.

- Hvordan tror du det endelige resultatet blir?

- Hehe, jeg har ikke peiling, ler hun.

Kanskje for å vise at selv om det er alvor på scenen er det fremdeles gøy på øvingene.

- Neida. Vi ligger bra an og har med en del veteraner som har vært med på Maren flere ganger. Nå må vi bare få inn detaljene som Tylden nevnte for at det skal bli helt perfekt, fastslår hun.

Unni Cicilie Haugen, Marianne Østensen, Alisa Mellemsæther og Mia Broholm øver på de høye tonene til Maren.