Av Norges veldig mange russeklasser som har deltatt i årets Krafttak mot kreft, har nesten ingen klart å få så mye penger i hver bøsse som Hitrarussen klarte. Over 20.000 bøssebærere har bidratt landet over.

- Det er med glede og stolthet, og for første gang i historien, i år en skole fra Midt-Norge på pallplass på landsbasis. Hitra videregående skole, med sine 20 bøssebærere, samlet inn 84.000 kroner og havnet med det på 3.plass blant alle videregående skoler i landet, forteller aksjonsleder Petter Spolén i Kreftforeningen.

Imponert

"Krafttak mot kreft" er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon, hvor tusenvis av russ gjør en formidabel innsats som bøssebærere. Innsatsen og engasjementet til Frøya- og Hitrarussen denne gang, har imponert aksjonsleder Petter Spolén.

- Russen på Hitra og Frøya har i år virkelig overgått seg selv og satt en helt ny standard, sa Spolén under takkearrangementet Kreftforeningen holdt på Fillan i forrige uke.

Hitraruss Anna Reppe og Tuva Rømuld gikk med bøsser på Melandsjø.
Frøyaruss Pål Audun Søreng Bogøy og Fredrik Loktu Sandvik gikk med bøsser for kreftaksjonen.

Over tre ganger så høy sum som i fjor

Russepresidentene på Frøya og Hitra hadde i forkant utfordret hverandre på hvem av dem som kom til å få inn mest penger under bøsseaksjonen.

Den som tapte måtte hoppe på sjøen. Hitra fikk inn 84.015 kroner, mens på Frøya kom det inn 93.101 kroner. Men Hitra var færre elever, og kom dermed høyt opp på lista når oversikten over de mest inntektsbringende bøssene skulle lages.

Hitra nesten doblet fjorårets sum (som var på 42 847 kroner), mens Frøya fikk inn over tre ganger så høy sum som i fjor (da var den på: 27 816 kroner).

Ingen av partene trodde de kom til å få inn minst beløp, men det ble til slutt Hitra som måtte driste seg ut i det kalde vannet.