Dolmøy House of Seafood er kåret til finalist i to klasser under NM i røkt og gravet laks og ørret, og Garnviks Røkeri er nominert i en klasse. Dermed er Hitra og Frøya godt representert i årets NM, som arrangeres av Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) i samarbeid med NTNU Matteknologi (og med økonomisk støtte fra Norges Sjømatråd).

Dolmøy House of Seafood AS har finale-produkt med i klassene kaldrøkt laks og gravet laks, mens Garnviks Røkeri AS er finalist i åpen klasse.

(Se hele lista lenger ned i artikkelen.)

Heidi Garnvik fra Garnvik Røkeri. Foto: Kristina Kaald

Bedømminga i årets NM i røkt og gravet laks og ørret ble gjennomført i perioden 10.-12. mai i Trondheim. Konkurransen ble gjennomført ved at en fagjury bestående av fire dommere vurdererte alle produktene i fellesskap, for så å nominere fem produkter i hver klasse. Deretter ble disse fem produktene blindtestet av en jury bestående av 24 tilfeldige utvalgte uten spesiell kompetanse.

- Konkurransen denne gangen samlet 23 produsenter fra hele landet, og til sammen ble 76 forskjellige produkter bedømt, forteller arrangøren.

- Fagjuryen var fornøyde med kvaliteten på produktene i årets konkurranse. Det var også god deltagelse i de ulike klassene. Konkurransen var spesielt hard i klassene «Kaldrøkt laks» og «Åpen klasse». Vi vil også spesielt nevne Mikals Laks AS, som klarte å kvalifisere seg til i finalen i fire av fem klasser, skriver arrangøren.

Vinnerne av årets konkurranse vil bli gjort kjent under AquaNor i Trondheim i august.

Finalistene i årets NM i røkt og gravet laks og ørret ble:

Kaldrøkt laks

Isfjord Norway AS

Mikals Laks AS

Espevær Røykeri

Dolmøy House of Seafood AS

Lofotprodukt AS

Kaldrøkt ørret

Saltenlaks AS

Reinhartsen Basar AS

Hofseth avd. Seafood Farmers

Mikals Laks AS

Lofotprodukt AS

Varmrøkt laks

Isfjord Norway AS

Brødr. Remø AS

Reinhartsen Basar AS

Mikals Laks AS

Fiskhandlern Heimdal

Gravet laks

Norsk Sjømat AS

Rørvik Fiskemat AS

Reinhartsen Basar AS

Dolmøy House of Seafood AS

Lofotprodukt AS

Åpen klasse

Isfjord Norway AS

Saltenlaks AS

Rørvik Fiskemat AS

Mikals Laks AS

Garnviks Røkeri AS