Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen vil være til stede på den offisielle åpningen av Aqua Nor 2017 i Trondheim 15. august.Den offisielle åpningen står Fiskeriminister Per Sandberg for. I tillegg vil både Trondheims ordfører Rita Ottervik og styreleder for Stiftelsen Nor-Fishing, Liv Holmefjord, holde innlegg.

- Det er langt fra første gang Kongehuset viser sin støtte til teknologimessene Nor-Fishing og Aqua Nor. Helt siden Kong Olav åpnet den aller første fiskeriutstillingen i 1960 har Kongehuset velvillig stilt opp på messene, faktisk har 19 av 45 messer blitt åpnet med medlemmer av Det Norske Kongehuset til stede. Det er fjerde gang Kronprins Haakon er til stede når messen åpnes i Trondheim, forteller arrangøren.

Aqua Nor er verdens største messe for havbruksteknologi, tiltrekker seg årlig over 20 000 besøkende fra over 70 land og et er viktig internasjonalt møtested for hele næringen.

- Det er her teknologien som skal løse næringens utfordringer i dag og i fremtiden presenteres, sier Aqua Nor-arrangøren.