I kommunestyret torsdag skal det være en presentasjon av turhytta på Eldsfjellet, som Statkraft har gitt penger til som en del av vindkraftavtalen med kommunen.

I siste formannskapsmøte hadde kommuneplanlegger Marit Aune en presentasjon av turhytta for formannskapet.

- En del av jobben er å ha velvillige grunneiere som ønsker å ha slike tiltak på sin eiendom. Dette handler om en pågående dialog med grunneiere fra Strøm til vestsiden av Eldsfjellet. Det var vanskelig å komme opp til hytta fra andre siden av Hitra, sa Aune.

Det er ennå ikke bestemt hvordan hytta skal se ut, men Aune hadde med noen eksempler på ulike turhytter fra andre steder i landet. Det gjenstår også å få svar på en dispensasjonssøknad fra fylkesmannen før hytta kan bygges.

I dag er det allerede en skogsvei som går fra Strøm og innover på vestsiden av Eldsfjellet. En mulig tomt for hytta er på en høyde rett øst for Skogoddvatnet, med utsikt utover Havmyran i vest og Eldsfjellet i øst.

Utsikt: Slik ser utsikten fra den aktuelle hyttetomta ut mot Havmyran.

- Der er grunneier foreløpig positiv til å etablere en turhytte. Hytta er tenkt som en hytte der man kan komme inn og varme seg, men det er ikke tenkt at det skal kunne overnattes der. Det handler litt om privatisering av området, sa Aune. Hun fortalte også at hytteprosjektet skal være mest mulig vedlikeholdsfritt.