Vi tror ett sykkellag kommer til å prege Tour de Frøya mer enn de andre nå i mai, både visuelt og med formålet som ligger bak. Som vi fortalte sist høst, ligger Team Vildestyrke i jevnlig trening mot sykkelrittet. Nå er det klart at nærmere førti ryttere stiller til start for Team Vildestyrke i de nydesignede rosa sykkeljakkene.

- Responsen har vært helt overveldende, forteller Kolbjørn Jektvik, pappa til Vilde, som døde av kreftsykdom i 2015. Han forteller at 38 sykkelryttere vil stille på startstreken. Enda flere har kjøpt de rosa sykkeljakkene, der overskuddet går rett inn i minnefondet etter Vilde.

Slik blir sykkeljakkene som skal brukes av Team Vildestyrke. Foto: Team Vildestyrke

Mange har pekt på nettopp Vildes livsmot, men tragiske bortgang, samt familiens åpenhet i ettertid, som en av hovedgrunnene til det veldige engasjementet rundt kreftsaken i øyregionen. Familien var også representert da Kreftforeningen nylig besøkte Frøya og Hitra under avslutninga av årets innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft blant russen.

Etter at Vilde Wedø Jektvik døde av kreft i 2015 ble det opprettet en minnekonto i hennes navn. Bak f.v.: Kolbjørn Jektvik med hunden Happy i bånd, Andrea Wedø Jektvik og Richard Hammervold.Foran f.v.: Ellen Wedø Jektvik med Vilma Jektvik-Hammervold. Mari Wedø Jektvik med Isak Jektvik-Hammervold. Foto: Cecilia Brurok

Vilde Wedø Jektvik var selv ei aktiv idrettsjente og har deltatt i Tour de Frøya. I høst fortalte lokalavisa at man hadde bestemt seg for å stille et sykkellag under Tour de Frøya i mai 2018. Laget består av syklister som både er nybegynnere og mer erfarne. Mestring og treningsglede er målet for treningsgjengen, som i vinter jevnlig har brukt spinningrommet på Maxtrim for å komme i form.

Deler av Team Vildestyrke, fotografert under trening i høst.

- For å være en del av Team Vildestyrke må man kjøpe sykkeljakke og sykkelbukse/shorts med Team Vildestyrke-logoen på, før rittet. Alt overskudd går uavkortet til Vildes minnekonto, fortalte Vildes foreldre Ellen og Kolbjørn og hennes søstre Andrea og Mari til lokalavisa i høst.

Slik blir sykkeljakkene som skal brukes av Team Vildestyrke. Foto: Team Vildestyrke