På Kvenvær på Hitra ligger en av Norges største Yamaha-forhandlere. I flere år har Faxvaag ligget på topp-fem-listen over de som har solgt fleste motorer i Norge.

- Vi selger motorer til både bedrifter og privatpersoner, forteller Faxvaag. Godt samarbeid med næringslivet både på Hitra og Frøya har gjort det store motorsalget mulig, forklarer han.

- Kværnø båt er blant de som satser lokalt og kjøper mange motorer av oss, sier Faxvaag.

Det begynte ikke med Yamaha-motorer for Faxaag. I 1985 åpnet han gatekjøkkenet Bjarnes Krambu på Kvenvær, og fikk senere involvere seg mer og mer i foreldrenes bedrifter. Han satt både i kassa på butikken og arbeidet på fiskemottaket.

- Etter hvert så jeg et potensiale i påhengsmotorer og jeg kontaktet Yamaha, rett og slett fordi jeg visste de var de beste, forteller han.

- Ikke bare er produktene gode, men hele organisasjonen til Yamaha er fantastisk. De har de beste hodene, de beste ingeniørene og lager de beste produktene, mener Faxvaag.

Selger motorer over hele landet

Da salgssjefen for Yamaha kom utover til Kvenvær i 1988 mente han at Faxvaag kanskje ville klare å selge 10 motorer det året.

- Vi solgte 15.

Etter det har det bare gått oppover. Siden først på 2000-tallet og fram til i dag har Faxvaag omsatt mellom 2000 og 3000 motorer. Bare i 2017 ble det solgt rundt 200 motorer fra Kvenvær. De fleste motorene blir solgt til folk og bedrifter på Hitra, Frøya og Smøla, men Faxvaag har også kunder utenfor øyene.

- Vi selger også motorer til folk som bor i Tromsø, og vi leverte faktisk en båt i Svolvær for ikke så lenge siden.

Folk fra hele landet finner den lille bedriften på Kvenvær og ønsker å handle hos Faxvaag, enda markedet er stort og gir mange muligheter nærmere dem.

- Vi ønsker å gi det lille ekstra og gjør så godt vi kan, sier Faxvaag.

Serviceinnstilt

Enten man er på hytta eller fastboende så er det viktigste at båt og motor skal fungere, og Faxvaag strekker seg til det ytterste for å hjelpe folk som trenger det.

- Hvis folk ringer til oss så får de ikke høre at ”dette er vanskelig” eller ”dette går ikke”. Det er ikke alltid jeg kan si ja, men jeg lover dem at vi skal finne en løsning, sier han.

Faxvaag bejubler de som har kjørt på et skjær og må ringe slukøret hjem for å få assistanse.

- Har man ikke kjørt i stykker en motor har man ikke utforsket skjærgården godt nok, mener Faxvaag.