Et sikkert vårtegn - i tillegg til tjeld og hestehov og sånne ting - er at klokka nå skal stilles mot sommertid, slik at det nå blir lysere en time lengre på kvelden.

Akkurat hvilken dato man skal stille klokkene på vil variere fra år til år, men den generelle regelen tilsier at man skal stille klokka mot sommertid natt til den siste søndagen i mars. I 2015 er den siste søndagen den 29. mars, og offisielt sett skal man stille klokken en time frem klokken 02:00 natt til søndag.

Mange nordmenn surrer hvert eneste år med hvilken vei klokkene stilles, men den enkle huskeregelen er at man ser frem til sommeren og derfor stiller klokken fremover. Det betyr at man kan se frem til en time med ekstra lys om kvelden, slik at dagene etter 29. mars vil oppleves som lengre og lysere.

Bruk av sommertid er en relativt ny «oppfinnelse» som for første gang ble tatt i bruk av tyskerne under første verdenskrig. Tanken var rett og slett å utnytte de ekstra timene med dagslys som man på enkelte deler av kloden har i sommermånedene, primært for å minske energibruken.