Det er kanskje ikke så mange som vet at Rune Larsen har opptrådt på Frøya før. Men det gjorde han først på 70-tallet, mens han var sekretær i KFUM i Trondheim. Da gjestet han Frøya flere ganger, til glede for jentene i Stølan pikeforening.

Stølan pikeforening hadde base i prestegården på Stølan, og var under ledelse av “prestefruen” Solfrid Bergem. Foreningen besto av mange av de unge jentene i Stølan skolekrets, og de hadde faste møter hvor de blant annet sang og lærte å spille gitar. Jentene var da rundt konfirmasjonsalderen.

- Vi opptrådte blant annet på gamlehjemmet, og vi dro på leir, forteller Trude Iversen Tønder.

Ble “gira” da Rune Larsen kom

Så fikk de besøk av Rune Larsen, sekretær i KFUM i Trondheim. Han var allerede et kjent navn innen gospel, og jentene hadde sett ham på TV før han kom til Frøya.

- Det var stor stas å få besøk av Rune Larsen, og få synge sammen med ham. Vi ble nokså “gira” da vi hørte at han skulle komme, og vi ble helt sikkert litt betatt av ham også, ler Trude.

Hun husker at han var på Frøya flere ganger, både i prestegården og at han opptrådte i ungdomshuset i Vikan.

- Da hadde han også med seg barna Line og Kim, sier Anne Marie Hammer Knapstad, også hun tidligere pikeforeningsmedlem, som har bilder av Larsens opptreden i fotoalbumet.

Begeistret av bergenserne

Selvfølgelig hadde både Trude og Anne sikret seg billetter til torsdagen konsert, hvor Rune Larsen kom til Frøya ennå en gang, og nå sammen med mangeårig samarbeidspartner, Tor Endresen.

Larsen og Endresen skuffet nok ingen. Rune Larsen var blitt noe gråere i håret enn han var på 70-tallet, men blikket var like direkte og intens, og stemmen var også like upåklagelig.

Stemmeprakt har så til de grader den noe yngre makkeren hans, Tor Endresen også. Hver for seg har de to bergenserne store tilhengerskarer, og sammen har de skapt kjempebegeistring i årevis.

MAGISK: Rune Larsen og Tor Endresen skapte mange magiske øyeblikk under konserten på Frøya torsdag kveld.

Mange store øyeblikk

Sånn ble det også på Frøya. Publikum sang med på det meste, enten det var viser, pop- eller rockelåter. Uansett om det var Elvis, Rune, Simon & Garfunkel eller Tor som hadde gjort dem kjent. De to opplagte artistene kunne føle seg veldig velkommen, der de krydret sangunderholdningen med morsomme historier, vitser og stor sjarm.

Det var mange svært gode øyeblikk under konserten, som for eksempel Wake up little Susie, Cicilia, og ikke minst Crying in the rain og You raise me up. Og heldigvis kjente øyværingene sin besøkelsestid, og fylte benkeradene i storsalen.

VÆRT HER FØR: Rune Larsen og barna Kim og Line under en opptreden i Vikan ungdomshus på Frøya på 70-tallet.

- Det er Rune som er forandret

Etter konserten er det bare blide fjes å se.

- Kjempekonsert! En opplevelse! Så dyktige! hører vi publikum si når de går ut. Anne Marie Hammer Knapstad og Trude Iversen Tønder venter litt, i håp om å få hilse på idolet fra rundt førti år tilbake. Og Rune Larsen er velvilligheten selv, og kommer bort for å slå av en prat.

- Jeg husker at jeg var flere ganger på Frøya, men jeg kan ikke påstå at jeg husker Stølan pikeforening, sier den blide bergenseren, mens “jentene” forteller hvor stort det var å få besøk av ham den gangen. Før de skilles, takker de for en nydelig konsert.

Etterpå prøver undertegnede seg med at det kanskje ikke er så rart at han ikke kjente dem igjen. De har sikkert forandret seg litt siden 70-tallet.

- Nei da, det er Rune som har forandret seg, vi er likedan som den gang vi, ler Trude Iversen Tønder.