I dag reiste elevene fra Krokstadøra oppvekstsenter til landsfinalen i NRK-konkurransen Klassequiz. De tre elevene som utgjør finalelaget reiser med fly til Oslo i regi av NRK, mens resten av klassen reiser med buss.

- Vi her hjemme krysser alt vi har av fingrer og tær, men uansett hvordan resultatet blir er det en stor seier å ha kommet så langt. Alle har bidratt til å gjøre hverandre gode gjennom skoleåret, så vi er veldig glad for at det ble mulig for hele klassen å delta som publikum, sier Vigdis Vuttudal, rektor ved Krokstadøra oppvekstsenter. Rektoren retter en stor takk til de mange lokale sponsorene som har gjort turen mulig. Landsfinale i Oslo vises på tv lørdag 14.mai.

Som lokalavisa Hitra-Frøya meldte for et par uker tilbake, ble 10. klasse ved Krokstadøra oppvekstsenter i Snillfjord fylkesmestere  i klassequizen på NRK Trøndelag. Snillfjord-elevene møtte Selsbakk skole til fylkesfinale på Tyholt. Finalen ble nervepirrende da lagene endte likt, og det måtte avgjøres med utslagsspørsmål. Der trakk Krokstadøra oppvekstsenter det lengste strået, og ble kåret som Sør- Trøndelags smarteste tiendeklasse.

Klassen har hatt en prosess gjennom året med å velge ut hvilke elever som skulle være de tre deltakerne som representerte klassen: Ellen Snildalsli, Nils Forren og John Kristian Kjøren.