Stiftelsen Halten Nekolai Dahls Minne har fått ny daglig leder. Ragnar Grønås fra Bjugn er spent, men mest av alt gleder han seg til å ta skikkelig fatt på den omfattende jobben med å videreutvikle Halten.

Ragnar Grønås er et forholdsvis nytt navn i Haltensammenheng. Første gang han besøkte det gamle fiskeværet var på Haltendagen i fjor.

- Da tapte jeg hjertet mitt til Halten, og deltok både på høstdugnaden i fjor, og vårdugnaden i år. Jeg likte det trivelige fellesskapet jeg fant med dugnadsarbeiderne fra «Halten slitarlag», og under vårdugnaden begynte jeg å tenke på å søke på jobben som daglig leder. Jeg hadde sett den omfattende stillingsannonsen, og tenkte at det var en supermann de søkte, ler Ragnar.

Opprinnelig var det snakk om et treårig prosjekt, men i Ragnar Grønås og styret i stiftelsen har i første omgang blitt enige om et ettårig ansettelsesforhold.

Kan litt om mye

Om han ikke er supermann, har han i alle fall kvalifikasjoner og erfaring som passer til oppgavene han nå skal ta fatt på.

Han vokste opp i Finnmark, bor i Botngård i Bjugn og har alltid hatt interesse for kystkultur og havet. Han har blant annet jobbet som motormekaniker på båtverksted, og har også vært med og bygd båter. I militæret tok han kurs innen kokkelering, og han har vært kokk i heimevernet. Nå jobber han som hjelpepleier i Bjugn kommune, hvor han har fått god erfaring med å omgås alle typer mennesker. Ingen ulempe i den nye jobben som daglig leder for Stiftelsen Halten Nekolai Dahls Minne, hvor pass og stell av et stort aggregat, matlaging og kundebehandling er en viktig del av jobben.

- Jeg kan ikke mye om lite, men jeg kan litt om mye, sier Ragnar Grønås.

Kommunikasjon en utfordring

Den 6. mai tiltrådte han stillingen, og han har fått ett års permisjon fra hjelpepleierjobben i Bjugn kommune.

- Det er ikke helt avklart når jeg går ut i permisjon, men jeg har allerede startet på oppgavene i stiftelsen. Jeg er heldig og kommer til noe som er veldrevet. Vi har allerede en del overnattingsbestillinger i sommer, og vi har noe vertskap. Men det er også noen ledige uker i forhold til vertskapsjobb. Interesserte kan henvende seg til meg.

Den nytilsatte lederen synes dette er en ypperlig mulighet til å prøve noe nytt, og ser fram til å starte for fullt.

- Målet er å videreutvikle Halten, og jeg håper det er mulig å utvide sesongen. Utfordringen er offentlige transportmidler, sier den nye lederen i Stiftelsen Halten Nekolai Dahls Minne, Ragnar Grønås.