Rolf Karlsen oppnådde i fjor den beste tikilometeren i landet i klasse 60-64 år. I år hadde hitterværingen en gylden mulighet til å klare det i klasse 65-69 år. Rolf var på god vei da han fikk trøbbel med et kne etter åtte kilometers løping.

- Jeg må innrømme at det er surt at jeg ikke klarte å vinne klassen min, og ikke minst sette norsk årsbeste i Hytteplanmila. Det var målet da jeg satte kursen sørover, sa Karlsen etter at han hadde vært i aksjon i det som på sett og vis er et uoffisielt norgesmesterskap i landeveisløp.

I Hytteplanmila på Ringerike stiller alle de beste. Rolf sto for en kjempeprestasjon da han i fjor vant klasse 60-64 år selv om han tilhørte den eldste årgangen i denne klassen.

Hestvika-sliteren var i posisjon til å slå denne tiden i år da han fikk problemer med det ene kneet og ble nødt til å justere farten. Rolf Karlsen både følte seg pigg og lå foran fjorårsskjemaet da han forsto at kneet ikke var sterkt nok til å kjempe om seieren.

Rolf måtte fokusere på annenplassen og den sikret han seg med god margin. Han hadde Tommy Haugen som «hare» under massemønstringen i Buskerud. Haugen bidro til å holde farten oppe.

Vil revansjere seg

-Jeg har slitt litt med kneet i det siste. Derfor har jeg løpt med en slags knebeskyttelse på trening. Men det har fungert såpass bra på de siste øktene at jeg tok sjansen på å løpe uten i Hytteplanmila. Men jeg fikk trøbbel med det ene kneet i forbindelse med skjevbelastning da jeg holdt på med noe arbeid. Forhåpentligvis så blir kneet bedre når jeg nå går inn i en roligere trening og konkurranseperiode, sier en revansjelysten Karlsen.

Han er et levende eksempel på at alderen bare er et tall. Rolf som var godt voksen da han begynte å trene og etter hvert konkurrere, har oppnådd meget sterke tider i veteransammenheng. Mest imponerende er det at sliteren har den indre drivkraften og motivasjonen som må ligge i bunn for å gjøre den treningsjobben som er nødvendig for å ha mulighet til å få så bra resultater. Karlsen har allerede rettet blikket mot neste år selv om han er i sitt 66.år.

Jakter på rekord

-Det skal i utgangspunktet være større mulighet til å hevde seg det året du er yngst i klassen ettersom det er stor forskjell på å være 65 og 69 år som er de eldste i min klasse. Men jeg må innrømme at jeg allikevel tror det kan være mulig å gjøre noe med aldersrekordene på 5 og 10-kilometer. De er på henholdsvis 18,35 og 37,45 minutter. Det er nok hakket verre å ta den på mila enn det er å slette den på femkilometeren. Men med en god treningsvinter føler jeg at det kan være mulig å gjøre noe med begge, sier en offensiv Karlsen.

Det er nesten ingen på hans alderstrinn i Norge som er kapabel til å bryte 40-minuttersgrensa på mila. I Hytteplanmila var det bare to av nærmere 30 startende som fikk se 30-minutterstallet.

Rolf Karlsen legger lista betydelig høyere enn å komme inn under 40 minutter når han skal jakte på 37,45. Det er også en meget god internasjonal tid når det er snakk om klasse 65-69 år som den meritterte utøveren i Hitra Løpeklubb nå er en del av.