Solrun Skarsvåg rørte flere i Klubben grendahus til tårer med sin tolkning av Halvdan Sivertsens "Sommerfuggel i vinterland da blandakoret Havdur inviterte til "Syng med oss".

Med et repertoar som spente fra Alf Prøysen, via Geirr Lystrup og til Michael Jackson, ble det et variert og spennende innhold i Havdur sitt arrangement "Syng med oss", søndag ettermiddag.

De startet med kjenningsmelodien, eller rette sagt sangen som alltid innledet gamle dagers NRK-program på fjernsynet, med samme tittel som dagens arrangement, "Det som ein gong var".

Deretter gikk det slag i slag, med gamle og nye viser og sanger. Noe klassisk og litt høytidelig, annet lekent og morsomt. Og på rundt halvparten av sangene fikk publikum være med og synge.

- Det var et bra kor dette, da! Vi øver på tirsdager klokka halv åtte, sa dirigent Elin Karpinski Strandheim, henvendt til publikum, i håp om å få med enda flere i koret.

Solrun Skarsvåg

Rørende

Koret var ikke fulltallig denne søndags ettermiddagen, men de låt så fint, og varmet vårfrosne kropper og sinn på sommerlengtende frøyværinger, med humlesverming og lovnader om at denne dagen kunne bli den aller beste.

Ett av korets yngste medlemmer, Solrun Skarsvåg, sang seg inn hjertene på mange da hun helt alene sang Halvdan Sivertsens alltid like aktuelle "Sommerfuggel i vinterland". Flere tørket tårer underveis, både på grunn av Solruns vakre framførelse, og på grunn av innholdet i den nydelige sangen.

BASAR: Kjell Kåre Bogø fikk hjelp av lille Oliver til å trekke nummerlappene under åresalget.

Loddsalg og kakebord

Maciej Karpinski geleidet Havdur trygt på keyboard på de fleste sangene, mens noen ble framført med bare korets mange fine stemmer.

Midtveis i arrangementet var det basar, med salg av både årer og lodd. Masse fine gevinster skiftet eiere blant et publikum med åpne lommebøker, og som også koste seg med kaffe og noe å bite i fra et fristende kakebord.

72 44 04 00 post@hitra-froya.no