For de 48 kommunene i Nord-og Sør-Trøndelag innebærer dette at de blir til syv storkommuner etter NHOs forslag.

Dermed vil Hitra, Frøya og Snillfjord, havne sammen med Hemne, Agdenes, Rissa, Leksvik, Bjungn, Åfjord pg Roan i kommunen Kystfosen.

- Noen vil nok karakterisere dette som dramatisk. Men nå må vi tenke 30-40 år frem i tid, og ikke basere oss på 30-40, ja nesten 50 år gamle løsninger. I fremtiden vil vi få pressutfordringer i byene og attraktivitetsutfordringer i de mindre kommunene. Større kommuner vil gjøre det lettere å se arealer, transport, boliger og kompetanse i sammenheng, sier NHOs regiondirektør i Trøndelag, Merethe Storødegård til adressa.

- Må få igjennom reformen

NHOs inndeling er tatt med bakgrunn på hva medlemsbriftene deres ønsker fra det offentlige. I tillegg er dagens og fremtidens arbeidsmarked og bosettingsområder brukt i analysen.

NHO mener politikerne må få igjennom den nødvendige reformen og mener de lokale protestene rundt om må settes til side. Regiondirektøren i Trøndelag påpeker at Stortinget består av demokratisk valgte politikere.

- Det ser ikke bra ut for kommunereformen. Våre toppolitikere er utydelig og kraften er i ferd med å gå ut av den helt nødvendige reformen. Alle partier har et stort ansvar her nå, men det er klart at Ap har et stort ansvar sammen med regjeringspartiene. Jeg skulle nok ønske en mer tydelig Jonas Gahr Støre, sier Storødegård til adressa.

Forslaget har møtt en god del motstand, som du kan lese mer om her.