Rundt 80 møtte opp da eldres dag ble arrangert i Frøya kultur- og kompetansesenter torsdag ettermiddag. På menyen stod fårikål og kaker. Spente elever fra Frøya videregående skole 1. og 2. år hadde, for tredje år på rad, stått for matlagingen og serveringen. De har gjennom noen uker nå hatt kjøtt og slakting som tema, og vært med på slakting hos Dalpro, så dette ble på en måte fin avrunding av temaet.

Varaordfører Martin Nilsen ønsket velkommen. I sin velkomsttale nevnte han spesielt Torstein Iversen som med sin sang og musikk sprer glede for mange, og spesielt de eldre. Videre snakket han om at de eldre på Frøya har det bra og er en stor ressurs for samfunnet som vi må ta vare på. Han var innom Frøya sykehjem, som begynner å oppnå en bra alder, og at det nærmet seg en dag der det måtte tas stilling til renovering eller bygge nytt.

Eldreboligene på Beinskaret ble nevnt som en suksess, han var innom morgendagens omsorg og livsglede for eldre, å bli gammel skal være trygt oppsummerte han med.

Alle koste seg med god middag og Bjørn Fjeldvær underholdt med sang til maten.

Et gedigent kakebord med masse gode kaker til dessert.

Ved ”Nessabordet” fant lokalavisa flere fra Nesset. Gunn Johansen synes dette var kjempetrivelig, og at maten var veldig god. Hun forteller at hun opprinnelig er fra Sortland i Vesterålen, men kjærligheta tok henne til Frøya for 63 år siden. Hun har ikke angra på det og stortrives på Frøya den dag i dag.

Før kaffen var det dags for loddsalg.  Her ser vi fra venstre, Ruth Johansen, Gunn Johansen, Anne Foss og Elrid Johansen, alle fra Nesset, i ferd med å gjøre ett innhugg i loddboka. Alle var de enige om at dette var koselig, og at maten var god.

Jørgen Angelvik, fra Fillan, er 2 års elev ved skolen og i ferd med å bli kokk. Han forteller at dette ligger i slekta, ” pappa er kokk, jeg har jobba en del sammen med han også, og så jobber jeg hos Pikene på torget i Fillan i helgene” Han forteller at han nettopp har vært utplassert i 3 uker ved Bristol i Oslo, og at han har fått tilbud om læreplass der når han er ferdig med skolen. Det syns han virker spennende!

Etter en god middag og kaffe og kaker stod underholdning i kultursalen for tur. Innslag av både seniordansen og fin musikk stod på programmet fikk jeg fortalt. En flott aften i flotte omgivelser i Frøya kultur og kompetansesenter.