Det gjorde ingenting at undertegnede ikke kjente musikalen fra før. For her ble alle revet med omtrent fra første sekund, av 25 opplagte og konsentrerte elever som ga alt. Det var sang, dans, og kjappe replikker, alt så godt gjennomført at publikum lo og applauderte gjennom hele forestillingen.

I musikalen High School Musical fikk vi bli med hovedpersonene Ella (Reinalda Gecaite) og Roy (Adrian Kristiansen) fra en flørtende start på karaoke på Oppdal, til de tilfeldigvis treffes igjen på samme skole på Frøya.

Reinalda Gecaite og  Adrian Kristiansen spilte hovedrollene som Roy og Ella.

Fornøyelig

I ungdomsmiljøet blir det misunnelse og sjalusi, og Ella og Roy vender hverandre motvillig ryggen. Men snart er nykomlingen Ella en del av gjengen, ikke minst etter at hun har imponert i et kjemi-mesterskap.

Roy er opptatt av basketball, mest fordi faren, som også er trener, krever det. Men det unge paret finner snart igjen tonen fra Oppdal, og sammen får de hovedrollene i skolens oppsetning av Romeo og Julie. Her må vi nevne Birute Viskantaite, som på en svært fornøyelig måte framstilte Miss Kveli, som var musikalens pådriver. Birute fikk til stadighet publikum til å gapskratte med måten hun opptrådte på, og vi gleder oss til å se mer av henne på scenen.

Julie Brenna og Birute Viskantaite var de to som fikk publikum til å le aller mest.

Imponerende og morsomt

Vi burde nevnt Sigurd Kristiansen, Jessica Bufe, og ikke minst morsomme Julie Brenna, og vi skulle helt sikkert tatt med navnene på mange flere. For det var imponerende scener vi fikk oppleve i kulturhuset i går kveld. Elevene sang, danset og leverte sine replikker på det vi tør kalle et meget høyt nivå, og det var utrolig moro å se dem boltre seg foran en nesten fullsatt sal. I hesblesende nitti minutter holdt de det gående, og fikk stor applaus da musikalen var over.

Også må vi ikke glemme å nevne elevene i "Design og redesign" som hadde laget de enkle, men virkningsfulle kulissene.

Elevene i Sal og scene-gruppa sprudlet under hele forestillingen.

Framtidig skuespiller

En av dem som klappet henrykt gjennom hele forestillingen var Anita Kumar. Anita er snart åtte år, går på sang og dans, og likte hovedrolleskuespiller Reinalda Gecaite aller best.

- Jeg gleder meg til jeg blir gammel nok til å bli med i Sal og Scene-gruppa, sa Anita, med et stort smil.

Anita Kumar (snart 8) storkoste seg i likhet med resten av publikum under musikalen High School Musikal.

Smilte gjorde også lærereren til de dyktige ungdomsskoleelevene i valgfaggruppa, Elisabeth Antonsen Dyrø, og instruktør Mona Elisabeth Skarsvåg. Og de hadde god grunn til det. Greit nok at det er elever som har valgt å bli med på dette fordi de liker sang og dans, men uten Elisabeth og Monas innsats, hadde det helt sikkert ikke blitt det samme nivået.

Stolt og rørt

En stolt rektor ved Sistranda skole, Sissel Skoran Strømøy, takket elevene og de som har jobbet med dem, og uttrykte glede og takknemlighet over det ferdige resultatet. Stolt var også ordfører Berit Flåmo, som kunne fortelle at hun flere ganger måtte tørke tårene ettersom hun ble så rørt av det hun fikk se.

Elisabeth Antonsen Dyrø og Mona Elisabeth Skarsvåg var stolte av elevene sine.

Ordføreren nevnte også det undertegnede tenkte på underveis i musikalen: Det lover godt for videre musikaler ved Guri Kunna videregående skole, når vi ser hvilket elevmateriale de kan velge i, om ungdomsskoleevene velger å fortsette sine skuespillerkarrierer.

Forestillingen spilles også i kveld (fredag), og vil har ingen betenkelighet med å anbefale alle som liker musikkspill og ungdom i fri utfoldelse om å kjøpe seg billett.