Reguleringsplanen har vært under arbeid i snart ti år, og blenylig egengodkjent i Hitra kommunestyre.

- Nå har vi fått et fantastisk område der vi kan videreutvikle detkonseptet vi holder på med i dag, med muligheter for overnatting og serveringrettet mot bedrifter, men også privatpersoner, sier Faxvaag, som er kjent for ådrive butikk, serveringssted og fisketurisme i Kvenværet.

I planen er det regulert inn 40 fritidsboliger, serveringssted ogmarina i et konsentrert område på Olderøya.

- Gullet vårt er den uberørte og fantastiske skjærgården, som viønsker å beholde. Vi utnytter området på en god måte når vi konsentrererbyggingen, og slipper at hyttebyggingen spres utover hele strandsonen, menerhan.

Serveringsstedet kan bli et ekstra tilbud for båtfolket langskysten.

- På sikt ser vi for oss at serveringsstedet skal være åpentutover selskap og arrangementer. I marinaen vil det være gjesteplasser for båtog hyttefolket, slik at det kan bli en ekstra destinasjon å dra innom,forteller Faxvaag.

Han ser for seg at utbyggingen kan få ringvirkninger for mange.

- Dette blir en ressurs for Kvenværsamfunnet, ved at flerehyttebesøk gir behov for mer service. Det vil trygge arbeidplassene ogforhåpentligvis skape nye, mener Faxvaag.

Utbyggingen vil også gjøre Olderøya mer tilgjengelig for folk.

- Det vil bli opparbeidet 2-3 kilometer med koselige stier mellomhyttene og båtområdet. Da kan man ta seg en tur over med båt og gå seg en rundepå øya i det fine terrenget. Over tid vil det bli en god plass å være på, sierFaxvaag.

Utbyggingen er planlagt å komme i gang sent til neste år.