Første skoledag etter juleferien, ble ikke slik Ruben Larsen (14) fra Frøya hadde tenkt.

Når lokalavisa treffer fjortenåringen i dag tidlig, har det knapt gått opp for Ruben at det ikke blir skole og at hans store drøm er i ferd med å gå i oppfyllelse.

Fikk sjokk

- Det var søstra mi som så at det kom en bil kjørende hjem til oss i morges og da jeg åpna døra sto Kristina Reitan der med MOT t-skjorte på og da skjønte jeg at det var noe på gang. Jeg fikk sjokk i hele kroppen, smiler Ruben Larsen.

- Nå gleder jeg meg veldig, og vet ikke helt hva som venter meg i løpet av dagen, forteller unggutten spent, før han og Kristina vender nesen mot Trondheim.

- Å stoppe mobbing er drømmen min

Ruben går i 9 A ved Sistranda skole.

Han og klassekameratene sendte i fjor inn søknader til organisasjonen MOT om sine "drømmedager".

- I min søknad skrev jeg at jeg ville bli bedre kjent med organisasjonen MOT. Det er fordi jeg vil hjelpe andre folk og stoppe mobbing, det er drømmen min, sier Ruben.

Søknaden til Ruben ble plukket ut av søknadsbunken, av MOT-lærerne på skolen, kan han fortelle.

- De ville beholde søknaden, for de visste at de kunne klare å oppfylle ønsket mitt, sier unggutten fra Nesset.

"Drømmedagen"

I formiddag dro Ruben og Kristina til MOT sitt hovedkontor og opplevelsessenter "MOT-campen" på Lille Gråkallen i Trondheim.

Der fikk de først servert litt mat, også fikk de treffe kjente folk, forteller unge Larsen.

Blant de Ruben fikk anledning til å bli bedre kjent med var artistene Adrian Jørgensen kjent fra The Voice, Alejandro Funtes kjent fra Idol, MOT- musikerne Kristoffer Lysgård og Kenneth Aksnes og Chand Torsvik kjent fra X Factor.

[M1]

- Det var veldig artig å møte dem. De var veldig trivelige. Jeg tok bilder med dem og prata med dem. De viste meg rundt og jeg spilte bordtennis med Adrian, forteller Ruben.

- Det føltes ut som jeg var en av dem. Jeg var nysgjerring og stilte artistene spørsmål og fikk svar på det jeg lurte på. Et minne for livet, smiler Ruben.

[M2]

Lærte om MOT

Organsisasjonen MOT har interessert meg. Fra første gang jeg hørte om MOT, har jeg villet lære mer om dem, sier Ruben som fikk med seg MOT-gaver hjem, både genser og ny ryggsekk kan han fortelle.

- Jeg visste litt om MOT fra før og jeg lærte mye om MOT nå i dag.

Fikk nesten ikke sove

MOT Frøya har vært med og organisert drømmedagen til Ruben, forteller MOT-informatør Kristina Reitan.

Hvordan var det å overraske Ruben med dette, Kristina?

- Det var så artig, jeg fikk nesten ikke sove i natt fordi jeg gleda meg sånn. Det var artig å trappe opp på trappa hans i morges kl 8 og fortelle at han skulle få oppfylt drømmen sin. For å bruke Rubens ord, det var helt fantastisk, ler en fornøyd Kristina Reitan.

- MOT på Frøya ønsker å oppfylle lokale drømmer og det fikk vi til denne gang, med god hjelp fra ledelsen i MOT. Vi håper å få til mer av det fremover, forteller Reitan.

[M3]

Fantastisk opplevelse

- Har dagen blitt slik du håpa, Ruben?

Ja, den har vært helt fantastisk. En dag æ aldri kjæm te å gløm, sier Ruben entusiastisk.

- Man våkne og tror man skal på skolen, men så bli det "MOT- camp" i stedet. Det var sjokkerende, men nå har det begynt å gå opp for meg hva jeg har vært med på.