Dalpro markerer seg igjen

Dalpro er på ny nominert som finalist i Det norske måltid, en nasjonal matkonkurranse som i kveld torsdag 8. januar gjør klart for prisutdeling og finalefest i Stavanger.

I kategorien "Årets kjøtt - bearbeidet" er Dalpro nominert som en av tre finalister. Med sitt fenalår av villsau lam konkurrerer de mot "Vossakorv" fra Nortura Gilde og "Skinka frå Suldal" fra Fjellmat frå Suldal.

Topp tre er supert

- Det er så artig å bli nominert igjen. Topp tre er supert uansett hvordan det går videre, sier Sverre Johansen, avdelingsleder ved Dalpro Gårdsmat.

- Det var 50 -60 påmeldte varer i denne klassen. At vi nå sitter igjen som en av tre er en seier i seg selv, fortsetter Johansen ydmykt.

Bedriften har vunnet flere priser de siste årene, men Sverre sier han er like spent foran hver kåring.

- Det er med ydmykhet jeg tenker på at det er navn som Bent Stiansen og Wenche Andersen som vurderer fenalåret vårt. En slik nominasjon gir oss en god pekepinn på kvaliteten på produktene våre, forteller Sverre.

Mange med på suksessen

Arbeidsleder Siri Sandø mener det er viktig å ikke seile på gamle priser, men fortsette å holde trykket og iveren oppe. At Dalpro har vunnet priser for flere av produktene sine de siste årene viser at dette ikke er flaks, men at de er stabile på det de produserer.

- Jeg synes det er utrolig artig at vi konkurrerer mot store bedrifter som Nortura, som har et helt annet budsjett enn oss, sier Sandø.

- Men det er viktig å få med at selv om vi er en bedrift med kun to faste ansatte er det mange som er med på suksessen. Først må jeg sende en takk til produsentene av hjort og villsau som bidrar med gode råvarer. Dessuten gjør de guttene vi har her på arbeidstrening en kjempejobb, skryter Johansen

- Du har takketalen klar allerede, ler Sandø.

- Nei, nei. Men det er viktig å få sagt at vi ikke har gjort dette alene. Slike nominasjoner er en stor motivasjon til å fortsette å jobbe på videre.

Sandø og Johansen tenker at mye av suksessen ligger i at Dalpro driver med småskalaproduksjon.

- Vi har tar oss tid til å passe på hvert enkelt fenalår. De varierer jo litt i størrelse, så vi må kjenne på hvert enkelt. Vi må ha det i fingrene, forklarer Johansen.

Nå krysser Sverre Johansen de samme fingrene, og ser frem til en spennende aften.

Resultatet fra kveldens finalefest kan du følge via lokalavisas nettsider