Håper å få til avgang fra Hitra til begge byene kl. 8.00.

Tidligere i vinter kom det forslag om å redusere tilbudet med hurtigbåt til og fra øyregionen. Dette skapte mange reaksjoner, og det hele endte med at hurtigbåttilbudet skal bestå ut inneværende kontraktsperiode fram til 2022 - dvs at Sandstad vil bestå som anløpssted med like mange anløp pr. dag.

Innspill

Daglig leder i Hitra Næringsforening, Randi Storsve Lundquist og Jan Askildsen fra Hitra kommune hadde nylig et møte Sør-Trøndelag fylkeskommune.

I følge Randi Storsve Lundquist åpnet saksbehandleren i fylket for forslag til mulige forbedringer innenfor eksisterende periode og de gitte rammer når det gjelder materiell og økonomi.

- Etter innspill fra flere medlemsbedrifer i næringsforeningen la jeg fram et ønske om avgang kl. 6.30 fra både Kristiansund og Trondheim slik at første ankomst/avgang Sandstad blir ca 8.00, forteller Storsve Lundquist.

I dag er første avgang fra Sandstad kl. 9.50.

I følge den daglige lederen i næringsforeninga, skulle saksbehandleren ta opp forslaget internt, og deretter eventelt videre med Atb som er endelig beslutningstaker.

Randi Storsve Lundquist i Hitra Næringsforening arbeider for å få tidligavgang med hurtigbåten fra Sandstad.

Krevende arbeid

Randi Storsve Lundquist legger til at det vil ta noe tid før man får avklaring på ønsket om tidligbåt fra Hitra.

-Saksbehandleren har nå permisjon noen måneder, og dessverre tar ingen saken videre for han er tilbake.

Hun innrømmer at det ikke er bare lett å jobbe for et bedre samferdselstilbud.

- Ingen har har ansvar for å markedsføre rutetilbudet. Dermed går man glipp av mange passasjerer. I neste omgang brukes passasjertallene som grunnlag for å redusere tilbudet. Men jeg kommer til å følge opp. Det skal dere være trygge på, lover Randi Storsve Lundquist i Hitra Næringsforening.

926 00 483 Terje.Sandstad@hitra-froya.no

Randi Storsve Lundquist i Hitra Næringsforening arbeider for å få tidligavgang med hurtigbåten fra Sandstad.