I dag ble det bekreftet nye smittetilfeller i begge kommunene, flere av disse med omikron-varianten.

-Det er nå veldig viktig at alle som kan ta vaksine, tar imot tilbudet og vaksinerer seg raskt (1., 2. eller 3.dose). Vi ser at hele 150 personer over 65 år, som takket ja til 2.dose, ikke har vaksinert seg med 3.dose. Det er vesentlig at disse bestiller seg time for vaksinering så snart som mulig, slik at de kan unngå alvorlig sykdom ved smitte av korona. Vaksinestasjonen har mange ledige timer de kommende ukene. I tillegg ønsker vi velkommen alle som ikke enda har tatt 1.dose, skriver Frøya kommune i en pressemelding mandag ettermiddag.

Hitra kommune skriver:

– Omikron-varianten er mere smittsom enn Delta-varianten. Det offentlig helsevesenet er bekymret for økt smitte i samfunnet. En større smittebølge kan gi store utfordringer for helsevesenet. I små kommuner som Hitra vil dette kunne gi store bemanningsutfordringer. Vår kommune har en relativt lav vaksineringsprosent i befolkningen. Vaksinerte opplever et midlere sykdomsforløp, noe som fører til mindre risiko for alvorlig sykdom og innleggelse. Kommunen oppfordrer derfor alle til å ta vaksinen slik at vi sammen kan forebygge alvorlig sykdom blant våre innbyggere.

SFO og barnehager i Frøya kommune vil ha redusert åpningstid til og med fredag fram til 14. januar.

-Vi ber om at befolkningen følger de nasjonale anbefalinger og retningslinjer som per nå gjelder til og med 14.januar, slik at vi sammen begrenser smitten og sikrer at drift av våre tjenester kan opprettholdes, oppfordrer kommunen.