Det er ventet ekstremvær natt til lørdag og søndag i Agder og Rogaland. Der kan det komme 100-150 mililiter vann på 30 timer.

– Dette er en svært sjelden situasjon og noe som bare skjer hvert 25-50 år i Norge. Derfor har vi sendt ut ekstremvarsel. Det vil regne veldig mye, spesielt i de indre strøkene. I de ytre strøkene sør for Langfjella vil det blåse kraftig opptil liten storm sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Geir Ottar Fagerlid til VG.

Ekstremværvarsel sendes kun ut når det er fare for at været kan forårsake omfattende skade på materiell og true liv og sikkerhet for befolkningen i et stort geografisk område, skriver VG videre.

Kan bli full storm

Både på Nordvestlandet og i Trøndelag kan det bli full storm på kysten både på lørdag og søndag etter lavtrykket. Derfor er det også sendt ut OBS-varsel.

Adressa skriver at flere lavtrykk vil gi sterk vind i Midt-Norge, selv om de befinner seg et stykke unna landsdelen.

På yr.no står det følgende langtidsmelding for Trøndelag. Se lokalavisas værside for å få ferskeste oppdatering på hvordan været er.

  • Fredag: Bris av skiftende retning. Snø i indre og høyere strøk, ellers oppholdsvær. I kveld økning til sørvest opp i stiv kuling på kysten. Enkelte regnbyer i ytre strøk.

  • Lørdag: Sørøst stiv og til dels sterk kuling utsette steder. Litt regn. Snø over 700-900 m. Fra lørdag formiddag sørvest periodevis liten storm på kysten. Regnbyer og haglbyer, snøbyer over 300-500 m. Utrygt for tordenvær på kysten.

  • Søndag for Trøndelag og Møre og Romsdal:  Sørvestlig kuling på kysten, stedvis liten storm, om kvelden dreiende vestlig. Regnbyger, til dels snø i høyden. Omtrent uendret temperatur.

  • Mandag og tirsdag for Møre og Romsdal og Trøndelag: Mandag vestlig kuling utsatte steder, minkende til bris. Regn- og sluddbyger, snø i høyden. Litt lavere temperatur. Etter hvert stort sett oppholdsvær, først i sør. Tirsdag sørlig kuling utsatte steder. Regn av og til. Litt stigende temperatur.