6.klasse-elevene ved mat og helse på Sistranda skole har stått på i hele dag for å lage en skikkelig fest for familiene sine.

- Nå er jeg sliten. Vi har jobbet siden halv-ni i morges. Men det har vært kjempeartig, sier Johan Håkon Søreng når lokalavisa møter dem sent i ettermiddag.

Sammen med resten av klassen hadde de laget fiskegrateng, bacaloa, tacotorsk, fiskesuppe og lakseburger, med tilbehør. Og gulrotkake, sjokoladekakke og kanelsnurrer til dessert.

Klokken 15 var alt klart for serveringen, som varte til klokken 18.

- Det har vært en del folk innom, for det meste foreldre og søsken, forteller Andrea Nordvik, som er en av de som har stått for serveringen.

Hjemmelaget: Bacalao var en av mange fiskeretter elevene hadde laget fra bunnen av. Andrea Nordvik var en av de som sto for serveringen.

Anna Johannesson, som selv er foreldre til en i klassen, synes fiskefesten var et bra tiltak.

- Det var kjempegod mat, og de har vært veldig flinke. Det er fint at de får vise frem hva de har lært, mener Johannesson.

Anna Johannesson får servert bacalao av Andrea Nordvik. - Det er fint at elevene får vise hva de har lært mener hun.

- Veldig glad i fisk

Andrea føler seg klar til å lage mat hjemme til familien.

- Jeg er veldig glad i fisk. Laks er favoritten, men jeg kunne også  tenkt meg å lage fiskesuppe, sier Andrea.

Lærer Anne Karin Strøm mener det er viktig at elevene lærer å tilberede fisk.

- Fisk er sunn og god mat, og vi har stor tilgang til god fisk her ute. Og så er det artig for dem å vise frem hva de har lært til familien. De har vært veldig flinke, og har laget all maten fra bunnen av.