For de nordligste områdene av landet er det ventet skikkelig uvær i dag og tirsdag, der meteorologene har sendt ut OBS-varsel om full storm.

- Uværet kan etter hvert nå helt ned til Trøndelag, sier statsmeteorolog Justyna Wodziczko til yr.no.

Men selv om vi er langt fra noen storm her ennå, er det svært vått en mandag formiddag. Regnet pøser ned over øyregionen. Da lokalavisas Øypatruljen svingte innom Flatøysanden på Flatval mandag formiddag, hadde regn og flo-vann begynt å trekke inn over lekeområdet og fotballbanen. Men til tross for supermåne i emning, ser det ikke ut til at floa blir super-stor.

Lik lokalavisas vær-sider på Facebook, du også

Meteorologisk Institutt advarer oss trøndere med at det mandag formiddag og ettermiddag blir lokalt vanskelige kjøreforhold i indre deler pga. regn som kan fryse på bakken. Tirsdag vil vinden øke på til sørøst stiv kuling utsatte steder, med litt regn. Tirsdag formiddag dreier vinden til sørvest sterk sterk kuling på kysten, om kvelden stiv kuling, og regnbyer, forteller værvarselet.

På mandag viser månen seg på en måte den ikke har gjort på 68 år, skriver Dagbladet. Da kan månen oppleves som 14 prosent større og 30 prosent lysere enn en vanlig fullmåne. Men det er jo for de som har klarvær... Supermånen" i ettermiddag/kveld vil nok dekkes av skyer i store deler av vårt område, melder Meteorologisk Institutt.

Månen var stor og fin i kveld gitt, skriver Odd Østmark, som har sendt oss dette bildet. Mandag kveld skal den bli enda større.