- Det var en drosjesjåfør som mente jeg burde gå til Titran også, da jeg gikk rundt Frøya. I dag fikk jeg gjort det, sa en våt og kald Marit Johansen, som gjennom "Marits hjertesak" samler inn penger blant annet til kreftsaken.

Det var sikkert flere enn undertegnede som sperret opp øynene ved synet av fire turgående kvinner i retning Titran lørdag. I kraftig vind, og enda kraftigere regnskurer trasket de langs veien, da folk flest fant det for godt å holde seg inne. Ryggsekken med påmonterte skilt fortalte at det var Marit Johansen i "Marits hjertesak" med følge som var på tur. Slik hun har gjort i flere år nå, for å samle inn penger til Vilde Wedø Jektviks minnefond, Barnekreftforeningens forskningsfond og Sykehusklovnene.

Gikk i over tre timer

Vel tre timer seinere treffer vi dem igjen. To har allerede kommet seg inn i varmen på kafeen på Titran, mens Marit selv, og venninnen Lena Hammervold, har tatt en liten avstikker for å hilse på kjentfolk på Titran. Men snart kommer de også til Gaustadbrygga for å varme seg, og få seg litt kaffe og kaker.

I FINT DRIV: Marit Johansen og Lena Hammervold like før de skal inn i varmen på Gaustadbrygga kafe på Titran, etter å ha gått i vind og regn helt fra Nordskaget.

Kaldt og vått

- For to år siden gikk jeg rundt Frøya, men utelot veien til Titran. En drosjesjåfør sa til meg at jeg måtte gå til Titran også, smiler Marit.

Smilet er på plass, selv om ikke værgudene er på lag.

- Det ble veldig kaldt, med sterk motvind og mye regn. Vi er gjennomvåte, ler hun, og opplyser at hun nå har gått 103 mil på 46 dager.

Mor Gunn (84) slo følge

I tillegg til Lena Hammervold, var også Marits datter Birgitte, og Marits mor Gunn med.

- Det gikk egentlig litt fortere enn vi hadde tenkt. Vi brukte omtrent akkurat tre timer fra butikken på Nordskaget til Titran-skiltet, sier mor Gunn. At hun forlengst har passert 84 år, var ikke noe hinder for å gå den flere mil lange strekningen.

- Jeg forventet ikke å få penger til hjertesakene mine i dag, men sannelig ble det noen kroner på kafeen også, sier friskusen Marit Johansen, som startet Marits hjertesak i takknemlighet over selv å ha blitt frisk etter kreftsykdom.