I dag har jeg og mannen min hatt en sjelden naturopplevelse. Vi dro ut i for å fiske litt kattefisk rett utenfor der vi bor på Dyrøya. Jeg gikk i land på en holme for å ta naturbilder, og kikke etter rakved til hagen. Jeg fikk se både bekkeblom og jonsokblom i blomstring, og noen ulteblomster har også startet sesongen. Jeg gikk rolig, og var på tur vekk fra tjeldreiret slik at de kunne legge seg å ruge videre, og tenkte meg om altså ombord igjen, da jeg gikk meg rett på et reir med to sovende oterunger i.

Den ene åpnet det ene øyet noen ganger å så på meg, men brydde seg ingenting om den rødkledde skapningen som sto helt stille og så på dem et skritt unna. De bare sov videre, og snudde seg litt innimellom. Snakk om å få en sjelden naturopplevelse!

Da Jan Magne kom inn til land for å hente meg, hadde han sett det han trodde først var en mink gå i land. Men siden den var såpass lys i pelsen, var det nok mora han hadde sett. Det var masse småmort i vannet rundt øya, så de har nok godt med mat.

Vi tok oss lov til å se om dem en gang til slik at han også fikk se, før vi trakk oss rolig tilbake og lot dem være i fred på øya. Jeg har sett oterunger før ganske så nære, men da har jeg sett dem i vannet. Jeg har padla nær innpå dem når de har vært opptatt i leik i tanget. De har sikkert vært eldre også, de jeg har sett før. Det er mye ørn i området, derfor er jeg litt overrasket over at reiret/bolet var så åpent.

mvh Gunhild

Jonsokblom