Gjensidige har gjort en oppsummering av stormen "Roar".

- Vi har så langt mottatt rundt 40 bygningsskader i Trøndelag og Nordland knyttet til uværet «Roar». Av disse er de aller fleste vannskader, med vanninntrenging i kjellere som den vanligste skaden. Ca. 2/3 av skadene er meldt i Sør- og Nord-Trøndelag, forteller informasjonssef Pål Rune Eklo i Gjensidige.

Uvanlig vindretning

I tillegg har forsikringsselskapet mottatt totalt et 30-talls båtskader med stort og smått. Dette er alt fra båter som har sunket i båthavna, slitt seg fra fortøyninger til mindre skader som avrevet kalesje, ripeskader etc.

- Spesielt Hitra, Frøya og Fosen har vi fått inn mange båtskader. Noen kunder nevnte en uvanlig vindretning på uværet som overrasket de og førte til skader, opplyser Eklo.

Millionbeløp

- Alt i alt snakker vi nok om millionbeløp bare for Gjensidige, men vi har ikke noe eksakt tall så langt. Vi forventer også at det blir meldt flere skader utover uka når folk får sett etter fritidseiendommer og båter.

Gjensidige har ca en fjerdedel av forsikringsmarkedet slik at det totale antall skader nok er betydelig høyere.

Pål Rune Eklo oppsummerer med at det stort sett ser til å ha gått bra, og sammenlignet med andre uvær tidligere har ikke «Roar» laget spesielt mye trøbbel.

Pål Rune Eklo