Det sier Eldbjørg Broholm i Hitra frivilligsentral i forbindelse med årets juleinnsamling.

– Vi har allerede fått inn søknader til juleinnsamlingen samt bidrag, sier Broholm.

I flere år på rad har sentralen stått bak en juleinnsamling. Pengene som kommer inn skal fordeles blant hitterværinger som har det økonomisk vanskelig.

– En påminnelse om at de ikke strekker til som foreldre

– For noen er dette en gledelig førjulstid. For andre er denne tiden en påminnelse om at de ikke strekker til som foreldre når det gjelder å kunne kjøpe den gaven som sitt barn/ungdom ønsker seg. Denne julen har vi også flere i vårt hittersamfunn som har kommet hit på grunn av krig. Vi på Frivilligsentralen ønsker å prøve og bistå med å kunne skape litt juleglede ved å sette i gang juleinnsamlinga igjen også denne jula, sier Broholm.

Juleinnsamling har egen konto: 4312.15.90833  eller Vipps 583792

LES OGSÅ: Anonym giver med svært stor gave til juleinnsamlinga

Rørende tilbakemeldinger

- Noe av det fineste og mest rørende med denne innsamlingsaksjonen er at folk bryr seg og ser hverandre. Det kan være vanskelig å be om økonomisk hjelp. De to siste årene har vi flere ganger opplevd at det for eksempel er en nabo som ser at noen hadde hatt godt av å få ekstra kroner til jul. Vet man om noen som sliter økonomisk så er det fullt mulig å søke på vegne av andre, fortalte Broholm da vi omtalte innsamlinga et tidligere år. Da fortalte hun også om rørende tilbakemeldinger fra noen av dem som har fått litt ekstra julehjelp tidligere.

- Vi ringer alle vi fordeler penger til. Når man hører godt voksne mannfolk med gråten i halsen takke, da skjønner man hvor utrolig mye dette faktisk betyr, sa Broholm.