Truls Mebye og medprodusert Jonathan Bigler slipper i dag sin helt nye kortfilm her på hitra-frøya.no. Filmen har fått navnet "Venatum - en opplevelse under vann fanget av Fridyk Midt-Norge".

- Vi valgte å jobbe rundt Hitra og Frøya grunnet fantastisk landskap over havoverflaten, samtidig som at det er få plasser i landet som slår den friske naturen over og under vann. Som undervannsjeger er det å komme til Hitra/Frøya et eldorado. Og siden jeg som produsent har røtter fra Hitra, passa dette veldig bra med tanke på filming, forteller Truls Mebye.

Sammen med sin medprodusent har han fulgt fridykkere gjennom sommeren, samtidig som at Truls og Jonathan har deltatt selv.

- Vi hadde en visjon tidlig i 2014 om at vi skulle lage en kortfilm om fridykking og norsk natur under vann, som skulle appelere til de som ikke har opplevd spenningen og roen som den norske kysten har og by på, forteller Mebye.

Håpet er at enda flere kan få øynene opp for denne naturopplevelsen. Ja, i stedet for å ta på seg turskoene og traske i marka, kan man heller ta på seg båtdrakten og få fantastisk nærkontakt med naturen under vann, som det blir sagt i filmen.

- Vi ønsker å rektrutere fridykkere, vi ønsker å dele naturstemningen med alle, og da håper vi at en slik film vil inspirere andre til å begynne med sporten. Fridykking er for alle. Begge kjønne, alle aldre og med all slags form. Det er en sport som kan sammenlignes med yoga, vi forsøker å finne roen, sier Mebye.