Aud og Rolf Halvard Strøm på Akset på Innhitra fikk et noe uvanlig besøk sist onsdag. Like ved huset deres i Kvennavikfjæra dukket det opp en mann på vannsykkel. Det viste seg at "syklisten" var på tur sørover med kurs mot Bergen. Sterk landvind førte denne kvelden til at farkosten strandet på innsiden av Hitra. Ferden startet i Kirkenes 24. juli.

Kaffe og dusj

Mannen på den uvanlige sykkelen er engelskmannen Dave Cornthwaite.

I Kvennavika dukket også hans to venner opp med bil for å støtte ham de siste ukene. Bilen benyttes også til overnatting.

Hos Aud og Rolf Halvard fikk det noe uvanlige reisefølget en god dusj og en varm kopp kaffe før ferden neste morgen ble satt videre sørover med Kristiansund som neste delmål.

Dave Cornthwaite er en eventyrer som drar på opplevelsesrike reiser over hele verden. Med bakgrunn i sine opplevelser skriver han artikler og bøker, lager små filmer og holder foredrag.

Han har også et firma, SayYesMore, som hjelper folk til å finne ut hva de egentlig er i stand til.

Med denne vannsykkelen sykler Dave fra Kirkenes til Bergen.

Globalt eventyr

Akkurat nå følger han ruta til Hurtigruten i sin pedaldrevne farkost.

Dette er hans 14. etappe i "Expedition1000". Prosjektet handler om å gjennomføre tjuefem reiser på hver minst 1000 miles (vel 160 mil) med en annen form for ikke-motorisert transport.

Gjennom "Expedition1000" håper Dave å presse grenser og samtidig oppmuntre andre mennesker til å ta et ekstra skritt fremover. I løpet av de 13 første prosjektene har han tilbakelagt over 33.800 kilometer over hele verden.