Nå håper Hitra kommune og velferdsrådet ved Melandsjø omsorgssenter at litt ekstra oppmerksomhet vil gi etterspørsel på de ledige leilighetene. For det skal jo helst bo folk i husan, som det heter i sangen.

- I første omgang spør vi om det er noen personer over 60 år eller folk med funksjonshemming som kan tenke seg å flytte inn her. Leilighetene ble jo først og fremst bygget for disse gruppene. Og skulle vi innen en måneds tid ikke ha fyllt opp leilighetene, vil vi åpne for andre aldersgrupper også. Velferdsrådet på Melandsjø sier de mye heller vil ha folk i husan enn at de tomme som i dag, sier assisterende rådmann Harald M. Hatle i Hitra kommune.

Ledige i lang tid

Denne uka var Hatle, velferdsrådet og politikerne i helse- og omsorgskomiteen samlet på Melandsjø omsorgssenter for å drøfte situasjonen som har oppstått.

- Det siste året, det siste halvåret spesielt, har vi fått en del ledige leiligheter på Melandsjø, og flere har stått ledig over lang tid. Noe skyldes en vannskade vi fikk og måtte pusse opp. Men nå er alt i orden. Og fortsatt står en del ledige leiligheter. Det er gode boliger med gode fellesareal, nær butikk og med sjøutsikt, reklamerer Hatle.

Han forteller videre at husleia er rimeligere enn i Fillan og at man slipper innskudd.

- Så er man usikker på om man vil selge sin egen bolig, så kan man beholde sin bolig, flytte rett inn her og teste tilværelsen i gode omsorgsleiligheter, sier Hatle.

Lang ventetid i Fillan

- Hvorfor denne forskjellen mellom Fillan og Melandsjø?

- Vi har forsåvidt sette det samme ved omsorgsleilighetene på Sandstad tidligere. En del folk har funnet ut at de vil til kommunesenteret og har kjøpt leilighet i Aurn og på Vikantoppen, før de vil videre inn i omsorgsbolig. Det er greit nok. Når vi nå ser en opphopning og kø for tilsvarende bolig i Fillan, tar vi en ekstra runde for å markesføre Melandsjø. Disse boligene er godt tilrettelagt for eldre og folk med ulike funksjonshemminger. Det er ganske lang ventetid i Fillan akkurat nå, og derfor ønsker vi å gjøre folk klar over at det finnes alternativer, sier Hatle.

- Hvilke kriterier er det for å bo her?

- Man må være over 60 år eller eller ha en eller annen funksjonshemming. Men hvis det ikke melder seg noen som interessert, vil vi åpne for andre. For eksempel mindre barnefamilier.

950 50 030 Bjorn.Ronningen@hitra-froya.no